Groetjes van Harold - Perswijn
Persberichten

Groetjes van Harold

(persbericht) Wijnjournalist Harold Hamersma gaat aan de slag als wijnadviseur bij kaarten,- en cadeauwinkel Greetz. Een bijzondere samenwerking om de bekendheid en populariteit van wijn verder vergroten onder een relatieve jonge doelgroep. Hiervoor heeft Hamersma 25 wijnen geselecteerd uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Italië.


Achtergrondinformatie

Het blijft niet alleen bij deze selectie. Alle wijnen zijn door Hamersma geproefd en omschreven. Niet alleen met een omschrijving van de smaken, maar ook met interessante wetenswaardigheden en tips.  Zo komen we erachter dat de “Maria Casanovas” de huiscava was van restaurant El Bulli (5 keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld) en dat de “Txakolina” de perfecte wijn is voor een gezellige tapasavond.De 25 wijnen

De 25 wijnen zijn (op alfabetische volgorde):1. Château Puy~Servain – Bergerac Rouge

2. Château Puy~Servain – Montravel Blanc 'Marjolaine'

3. Clos de Caveau – Côtes du Rhône 'Les Bateliers'

4. Condado de la Vega – Rioja Crianza

5. Condado Real – Verdejo Viura

6. Domaine de la Garenne – Sancerre Rosé

7. Donabaum – Grüner Veltliner Federspiel 'Johann'

8. Duc de la Fôret – Chardonnay-Viognier Réserve

9. Duc de la Forêt – Merlot

10. Duc de la Fôret –  Cinsault Rosé

11. Duc de la Forêt Reserve – Grenache-Syrah-Mourverde

12. Gaudium de Novacella – Müller Thurgau

13. Guyot – Bourgogne Pinot Noir Vieilles Vignes

14. Hiruzta – Txakolina

15. Jeannine Boutin – Crozes-Hermitage 'Les Hauts Granites'

16. Maria Casanovas – Cava Brut de Brut

17. Maria Casanovas Glaç – Cava Brut Rosado

18. Pauly – Weissburgunder trocken

19. Roux de Beauces – Champagne Brut

20. Siener – Riesling Rotliegenden trocken

21. Siener – Spätburgunder trocken

22. Siener – Weissburgunder Mandelberg

23. Tement – Sauvignon Blanc Gutswein

24. Vacheron – Sancerre Blanc

25. Well of Wine – Prosecco Frizzante

Zelf een van de wijnen proberen? Of enkel nieuwsgierig naar het oordeel van Hamersma? Kijk dan hier.

Reageer op dit item

nl Nederlands