PERSWIJN proeverij Tejo - Perswijn

PERSWIJN proeverij Tejo

Maandag 27 september 2021 maken diverse wijnmakers uit Tejo hun wijnen voor u open om te proeven. Enkele van deze wijnen zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar. Een unieke kans om Tejo in al zijn diversiteit te ontdekken. Tejo is een van de oudste wijnstreken in Portugal en ligt dichtbij Lissabon. Tejo heeft een rijk erfgoed aan historische schatten, van Romeinse ruïnes en kastelen tot laatgotische kloosters en middeleeuwse dorpjes op de heuvels. Bij de Portugezen staat Tejo bekend als het land van wijngaarden, olijfboomgaarden, kurkbossen en de beroemde Lusitano-paarden. De rivier de Tejo is overal in het landschap van deze wijnstreek aanwezig. Zij vormde deze fantastische vallei, definieert het klimaat en de bodem en is al eeuwenlang van groot belang voor de economie. De omliggende vlaktes en rivieroevers zijn ideaal om de inheemse en internationale druiven van Portugal te cultiveren, waardoor de producenten unieke wijnen kunnen maken. De regio heeft een gematigd klimaat met gemiddelde temperaturen en tijdens de zomer warme dagen en koude nachten. Het resultaat: koele wijnen met veel frisheid en aroma’s.

Voor meer informatie over de Tejo kunt u kijken op: www.winesoftejo.com

Bezoek aan dit evenement wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.

Professionals programma:

Maandag 27 september 2021

10:30 – 18:00 uur: doorlopende proeverij voor wijnprofessionals in tijdslots van telkens 1,5 uur. Maximaal 25 personen per tijdslot.

10.30-12.00 uur: eerste tijdslot
12.00-13.30 uur: tweede tijdslot
13.30-15.00 uur: derde tijdslot
15.00-16.30 uur: vierde tijdslot
16.30-18.00 uur: vijfde tijdslot

14.00-15.00 uur: seminar, maximaal 20 personen. Een ticket voor de masterclass geeft geen toegang tot de doorlopende proeverij. Daar dient u een apart ticket voor te reserveren.

Hotel Sofitel Legend the Grand Amsterdam, Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam

 Reserveer uw professional ticket

Reserveren verplicht.

Het professionele deel van onze proeverijen is uitsluitend toegankelijk voor wijnprofessionals om te zorgen dat zij ongestoord en in rust kunnen werken. Onder wijnprofessional verstaan wij iemand die fulltime in de wijnbranche werkzaam is, bijvoorbeeld in de wijnhandel of horeca. Cursisten van wijnopleidingen kwalificeren zich niet als wijnprofessional. Mocht u niet (meer) werkzaam zijn in de wijnbranche, dan kunt u alleen tickets bestellen voor het consumentengedeelte. Mocht u toch vinden dat u werkzaam bent als professional, dan ontvangen wij graag uw KvK inschrijving op uw naam of een andere wettige verklaring zodat we u toegang tot het professionele deel van de proeverij kunnen geven. Mensen die niet fulltime werkzaam zijn in de wijnbranche en toch aanwezig zijn op het professionele gedeelte, krijgen achteraf een factuur met het consumententarief verhoogd met €25 administratiekosten

Op het evenement zijn onze algemene voorwaarden en privacy policy van toepassing. 

Consumentenprogramma:

Maandag 27 september 2021

18:00 – 21:00 uur: doorlopende proeverij voor consumenten in tijdslots van telkens 1,5 uur. Maximaal 25 personen per tijdslot (€ 15,00 p.p.).

18.00-19.30 uur: zesde tijdslot
19.30-21.00 uur: zevende tijdslot

19.30-20.30 uur: seminar, maximaal 20 personen (€ 20,00 p.p.). Een ticket voor de masterclass geeft geen toegang tot de doorlopende proeverij. Daar dient u een apart ticket voor te reserveren.

Hotel Sofitel Legend the Grand Amsterdam, Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam

 Reserveer uw consumententicket

Reserveren verplicht. Triage bij aankomst. De informatie die u aan ons verstrekt, kan door de volksgezondheidsautoriteiten, in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving, worden gebruikt in het kader van het volksgezondheidsonderzoek naar Covid-19. Bestel daarom uitsluitend een ticket voor uzelf en niet voor een ander. Download hier ons volledige covid-19 protocol.

Op het evenement zijn onze algemene voorwaarden en privacy policy van toepassing.

Bekijk hier de (voorlopige) lijst met wijnhuizen op PERSWIJN proeverij Tejo.