Uitleg flesaanvraag - Perswijn

Uitleg flesaanvraag

Hoe stuur ik een fles in?

Voor het insturen van een fles voor een thema van een flesaanvraag of voor deelname aan een wijnconcours volg je onderstaande stappen:

Inloggen

 1. Ga in het navigatiemenu van de website naar “Meer” en dan “Flesaanvragen” en klik vervolgens op “Insturen Wijnflessen”. De login- en registratiepagina voor importeurs wordt geopend.
 2. Gebruik je inloggegevens om in te loggen op je Perswijn Flesaanvragen account. Als je geen Perswijn Flesaanvragen account hebt, maak er dan een aan door je te registreren via het registratieformulier op de pagina.
 3. Als je bent ingelogd (of geregistreerd), wordt het Perswijn Flesaanvragen dashboard geopend.

Wijn aanmelden

 1. Klik in het menu aan de linkerkant van het dashboard op “Nieuwe wijn aanmelden”. De pagina met de lopende flesaanvragen wordt nu geopend.
 2. Selecteer de flesaanvraag waarvoor je een wijn wilt aanmelden. De pagina met de thema’s die binnen deze flesaanvraag vallen, wordt geopend.
 3. Selecteer het thema waarvoor de wijn aangemeld moet worden.
 4. Om een nieuwe wijn aan te melden, voer de naam van de nieuwe wijn in bij het veld en klik je op de knop “Doorzoek wijndatabase”. Het systeem geeft vervolgens de zoekresultaten weer. Aan de hand van het aantal gevonden wijnen, kunnen de gegevens van een wijn op twee manieren ingevoerd worden:
  a. Invoeren met behulp van wijndatabase

  1. Selecteer de juiste wijn binnen de zoekresultaten. Het systeem geeft vervolgens de jaargangen van de geselecteerde wijn weer.
  2. Selecteer de juiste jaargang om de velden voor de benodigde informatie weer te geven. Door middel van de wijndatabase zijn al enkele velden automatisch ingevuld.
  3. Controleer de ingevulde informatie en pas deze waar nodig aan. Vul ook de ontbrekende informatie aan. Let op: zet de appellatie niet in de cuvéenaam zetten maar vul deze in bij wijnregio of  sub-regio. Vul verder alle sub-regio’s in die van toepassing zijn!

  b. Handmatig invoeren

  1. Staat de wijn niet in de lijst met zoekresultaten, klik dan op de knop “Wijn niet gevonden? Handmatig invullen” om de velden voor de benodigde informatie weer te geven op de pagina. De benodigde informatie kan nu handmatig ingevoerd worden.

 5. U kunt onderaan de naam van een verkooplocatie en tegen betaling een URL invullen. Vul hier geen horecalocaties of adressen in.
 6. Klik op de knop “Wijn aanmelden” om de nieuwe wijn toe te voegen aan het overzicht van de huidige inzending.
 7. Om een tweede wijn voor het huidige thema in te sturen, herhaal je stap 7 en stap 8. Om een wijn voor een ander thema in te sturen klik je op de knop “Terug naar flesaanvraag” en herhaal je stap 6, stap 7 en stap 8.
 8. Als de laatste wijn voor een inzending ingevoerd is, klik je op de knop “Overzicht huidige inzending”.
 9. Op de pagina “Overzicht huidige inzending” staat een overzicht van de ingevoerde wijnen en de kosten die voor de deelname aan de flesaanvraag betaald moeten worden. Klik op de knop “Verstuur inzending” om de pagina “Inzenden nieuwe aanmeldingen” te openen.
 10. Op de pagina “Inzenden nieuwe aanmeldingen” controleer je jouw gegevens en de huidige inzending. Als zowel de gegevens als de huidige inzending klopt, selecteer je jouw bank, ga je akkoord met de algemene voorwaarden en klik je op de knop “Aanmelding afronden” waarna de juiste betaalpagina wordt geopend.
 11. Betaal de kosten voor deelname aan de flesaanvraag of het wijnconcours.

Versturen

 1. Na het betalen van de kosten keer je terug naar de pagina “Inzenden nieuwe aanmeldingen”. Op deze pagina is nu lijst met vervolgstappen te zien.
 2. Klik onderaan de pagina op de knop “Print paklijst” om de paklijst van je inzending te printen. Deze paklijst voeg je toe aan je inzending.
 3. Klik onderaan de pagina op de knop “Print labels” om de labels voor de in te sturen fles(sen) te downloaden. Plak deze op de in te sturen fles(sen). Graag op de achterkant en niet op het wijnetiket plakken.
 4. De flessen zijn nu klaar om naar Perswijn verzonden te worden. Doe de flessen in een doos met de pakbon erbovenop en verstuur de doos naar PERSWIJN, Middenweg 193, 1098AN Amsterdam (Nederland).
 5. De pakbon en de labels voor de in te sturen fles(sen) kunnen ook op een later moment geprint worden. Ga in dat geval in het navigatiemenu naar “Meer” en klik vervolgens op “Flesaanvragen” om het Perswijn Flesaanvragen dashboard te openen.
 6. Klik in het menu aan de linkerkant van het Perswijn Flesaanvragen dashboard op “Overzicht aanmeldingen”. De pagina met het overzicht van alle aanmeldingen wordt nu geopend.
 7. Zoek de juiste aanmelding op in het overzicht en klik op de knop “Bekijken”. De detailpagina van deze aanmelding wordt nu geopend. Voer nu stap 3 en stap 4 uit.

Wijnen insturen

Heb je verbeteringen of problemen? In de FAQ flesaanvraag staan antwoorden op eerder gestelde vragen van importeurs. Staat de oplossing er niet bij? Mail dan het probleem met de gewenste situatie, browserversie en screenshot naar wijnpers@perswijn.nl.