Benefietproeverij Ahr - Perswijn

Benefietproeverij Ahr

De Nederlandse wijnwereld helpt de Ahr

Op 14 en 15 juli is het Ahrdal getroffen door een ongekende catastrofe. Hoogwater heeft vele levens geëist en enorme schade veroorzaakt, materieel en emotioneel. De omvang en gevolgen van de ramp tekenen zich steeds meer af en maken duidelijk dat het herstel van de dorpen en het ‘normale’ leven nog maanden gaat duren. Alle bijdragen aan het herstel zijn dus meer dan welkom.

Er zijn meerdere manieren waarop u het Ahrdal en zijn producenten kunt helpen:

– door de benefietproeverij op 23 augustus te bezoeken die Perswijn in samenwerking met het Duits Wijninstituut en vele importeurs organiseert bij Karakter Wijnimport in Amsterdam.

– door te bieden op de benefietveiling, een online timed auction, die van start gaat op 23 augustus en eindigt op 6 september a.s. Deze wordt georganiseerd door Perswijn in samenwerking met Winefield’s Auctioneers, die alles gratis faciliteren. U kunt gedurende twee weken bieden op bijzondere items, zoals speciale flessen wijn en dinerarrangementen. Bij grote uitzondering wordt bij deze veiling GEEN OPGELD berekend. Het hamerbedrag is wat u betaalt en ook het bedrag dat volledig ten goede komt aan de Ahr.

– door geld te doneren: dat kan uiteraard op een van de rekeningen die in Duitsland beschikbaar zijn gesteld, maar ook op onze speciaal hiervoor geopende rekening ten bate van de Ahr: NL11 INGB 0631 0417 61 op naam van Uitgeverij De Wijnpers B.V. Vermeld daarbij duidelijk namens wie of wat de donatie wordt gedaan. De opbrengsten van de proeverij, de veiling en de donaties gaan naar de Ahr, via het officiële Duitse rekeningnummer van het Deutsches Weininstitut GmbH.

Maandag 23 augustus wordt er een benefietproeverij gehouden bij Karakter Wijnimport in Amsterdam.  De opbrengst van de entrée en veiling komt geheel ten goede aan de getroffen Ahr-wijnproducenten. Importeurs hebben vele, prachtige Ahr-wijnen voor u beschikbaar gesteld om te proeven. Er zullen ook bijzondere flessen en ander moois worden geveild, die flinke biedingen waard zijn. Bovenal moet het een oprechte, kosteloze viering worden van het Ahrdal, zijn mensen en zijn wijnen. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier een mooi bedrag kunnen ophalen dat volledig ten goede zal komen aan de Ahrwinzer.

Programma:

Maandag 23 augustus 2021

14:00-18:30 uur: benefietproeverij

14:00-16:00 uur: eerste tijdslot
16:30-18:30 uur: tweede tijdslot
Prijs: € 60

Karakter Wijnimport, Grasweg 51, 1031 HX Amsterdam, Nederland

 Reserveer uw ticket

De proeverij wordt georganiseerd volgens de dan geldende coronavoorschriften. Toegang met een geldige QR-code in de CoronaCheckApp. Reserveer tijdig uw aanwezigheid. Voor vragen of annuleringen kunt u mailen naar wijnpers@perswijn.nl.

Deze benefietproeverij komt tot stand in samenwerking met

Perswijn, Karakter Wijnimport, het Duits Wijninstituut, Anfors-Imperial, Horizon Wines, Smaragd Wijnen, Dr. Maler, Vinites, Lekker Sapje, Les Généreux, Winterberg Wijnen, Wijnhaven Wijnimport, Heisterkamp, Domein De Wijngaardsberg, Apostelhoeve, Raarberg, Scheepskameel, Albert de Jong, Wijn op Dronk, e.a.