PERSWIJN proeverij Ahr - Perswijn

PERSWIJN proeverij Ahr

Wij bereiden een volgende Ahr-proeverij voor. Op dit moment is de nieuwe datum nog niet definitief.

“Een waar pinotparadijs”

Welkom op WIJNEN UIT DE AHR – overzichtsproeverij. Zo dichtbij en zo bijzonder: het Ahrdal, Duitsland’s Pinot Paradise. Op steile zuidhellingen van leisteen en Grauwacke, langs een prachtig zijriviertje van de Rijn, liggen spectaculaire wijngaarden. Ze zijn vooral beplant met pinot noir, die in Duitsland Spätburgunder heet. Spätburgunder uit Ahr is heel goed en heel origineel, met fruitige aroma’s van kersen en bosaardbeien, een typerend zoet-kruidige ondertoon (Würze) en zachte tannine. Ook om de wijnen van een vroeger rijpende variant van pinot noir, Frühburgunder, is Ahr inmiddels vermaard. Die zijn in het algemeen nog wat directer en fruitiger dan de Spätburgunders. Samen zijn de Burgundersorten, zoals de pinots en aanverwanten in Duitsland worden genoemd, goed voor bijna driekwart van de aanplant in Ahr (563 ha). Verder kun je er genieten van goede Sekt, fijne Riesling en soms bijzondere Portugieser. Ook culinair is Ahr steeds aantrekkelijker aan het worden, met een paar beroemde restaurants maar ook eenvoudige eetgelegenheden, waar men bijvoorbeeld Flammkuchen en vleeswaren van wild uit de Eifel serveert. Maar Ahr is meer dan een fijn klein wijngebied op geringe afstand van Nederland. Het is ook een prachtige regio om te wandelen, over de beroemde Rotweinwanderweg, door de wijngaarden, of via de Ahrsteig.

Bezoek aan dit evenement wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.

[dag] zijn professionals en consumenten welkom op de overzichtsproeverij. Reserveer hieronder uw ticket voor de PERSWIJN Ahr-proeverij op [datum].

Programma:

doorlopende proeverij voor professionals (gratis)
doorlopende proeverij voor consumenten (entrée € 15 p.p.)
Locatie: Amstelhotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX  Amsterdam

Reserveer uw professionalticket

U kunt vanaf [datum] uw ticket reserveren

De deelnemende producenten in 2018 waren: Weingut Deutzerhof, Winzergenossenschaft Mayschoß-Altenahr e.G., Weingut O. Schell, Weingut Max Schell, Weingut Gebr. Bertram, Dagernova Weinmanufaktur, Weingut H.J. Kreuzberg, Weingut Erwin Riske, Weingut Paul Schumacher, Ahrweiler Winzer-Verein e.G., Weingut Peter Kriechel, Weingut Maibachfarm, Weingut J.J. Adeneuer, Weingut Kurth, Weingut Peter Lingen, Weingut Burggarten, Weingut Nelles en Weingut Stark-Linden.