Fattoria di Magliano Heba 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Fattoria di Magliano Heba 2007

De ontwikkeling van wijnstreek Toscane trok nieuwe investeerders aan. Een daarvan was Agostino Lenci, een rijke schoenenontwerper met een passie voor landbouw en mooie wijnen. Hij kocht Fattoria di Magliano in 1997. Zijn wijnen zijn modern en krachtig van stijl, uiteraard ook om de Amerikaanse wijnliefhebbers te plezieren. Daarom is aan de sangiovese 14 procent syrah toegevoegd, met een snufje cabernet en merlot. De wijn rijpt deels op barriques en deels in cementen vaten. Een perfecte mix van fruit en wat vanille, rijp, krachtig, met kersen, goede zuren, vulling, kracht en lengte, hout en verleiding.

Wvdw_32_groot.jpg
Toscane lijkt op het eerste gezicht het gebied van de klassieke wijnstreken en klassieke druiven. Maar in werkelijkheid komen veel succesvolle wijnen uit streken die pas zo’n veertig jaar of korter officieel bestaan. Brunello werd in de negentiende eeuw uitgevonden, maar de DOC dateert van 1967; Bolgheri, ook al zo’n megasucces, werd pas in 1994 officieel  DOC. Morellino di Scansano kreeg zijn DOC in 1978, en werd DOCG in 2006. De streek ligt aan de  Toscaanse kust, ten zuidwesten van Montalcino.

De ontwikkeling van de streek trok nieuwe investeerders aan. Een daarvan was Agostino Lenci, een rijke schoenenontwerper met een passie voor landbouw en mooie wijnen. Hij kocht Fattoria di Magliano in 1997. Zijn wijnen zijn modern en krachtig van stijl, uiteraard ook om de Amerikaanse wijnliefhebbers te plezieren. Daarom is aan de sangiovese 14 procent syrah toegevoegd, met een snufje cabernet en merlot. De wijn rijpt deels op barriques en deels in cementen vaten. Een perfecte mix van fruit en wat vanille, rijp, krachtig, met kersen, goede zuren, vulling, kracht en lengte, hout en verleiding.

Fattoria di Magliano, Heba 2007

Morellino di Scansano 16 pnt

Vinites, 6

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog! Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item