Klassiek Europa, ontspannen proeven - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Klassiek Europa, ontspannen proeven

Op zondag 22 oktober vond de toonaangevende proeverij van Europese wijnen plaats, Klassiek Europa. Als organisator van dit evenment kunnen we terugkijken op een geslaagde proeverij. In de ruime en sfeervolle ballroom van het Palace Hotel werd er door de ruim 400 bezoekers ontspannen en serieus geproefd. Het succes van deze proeverij is mede te danken aan de deelnemende importeurs, die mooie kwaliteitswijnen op de proeftafels hadden staan. En zeer zeker ook aan het goede team van het Palace Hotel.
KLASSIEK EUROPA heerlijk proeven in ontspannen sfeer 

Op zondag 22 oktober vond de toonaangevende proeverij van Europese wijnen plaats, Klassiek Europa. Als organisator van dit evenment kunnen we terugkijken op een geslaagde proeverij.
In de ruime en sfeervolle ballroom van het Palace Hotel werd er door de ruim 400 bezoekers ontspannen en serieus geproefd. Het succes van deze proeverij is mede te danken aan de deelnemende importeurs, die mooie kwaliteitswijnen op de proeftafels hadden staan. En zeer zeker ook aan het goede team van het Palace Hotel.

Tijdens deze proeverij vonden er een aantal masterclasses en presentaties plaats, waarbij experts en producenten het verhaal achter de wijn vertelden:
– Uit de Bourgogne liet Jacques-Fréderic Mugnier verschillende Premier en Grand Cru’s proeven. 
– Er waren interessante workshops over sherry en tapas.
– Roussillon en flamme, een nieuwe workshop van verschillende Roussillon wijnen met sigaren. 
– Frank Jacobs onthulde met veel verve de geheimen achter de bijzondere ports van Graham.

Rond 16.00 uur werd bekend gemaakt welke wijnen als Beste Chardonnay en Beste Merlot onder de 10 euro waren gekozen. 
– Beste Chardonnay – Sieur d’Arques, Les Hauts Clochers 2002, Limoux / Les Généreux
– Beste Merlot  – Tour de Mirambeau, Réserve 2005, Bordeaux supérieur / Kwast Wijnkopers
 
Ook nu weer was het niet gemakkelijk om de juiste druif en land van herkomst te raden van de ‘Mystery Wine’. Van de 6 wijnen wist maar één deelneemster twee juiste combinaties van druif en land van herkomst te maken. Zij verdiende terecht de hoofdprijs, ter beschikking gesteld door Cazebonne, een vijfdaags verblijf in Italië. We feliciteren mevrouw SCheers uit Weert van harte met de gewonnen reis.

Na afloop was er gelegenheid om nog na te genieten van de klassieke wijn/spijscombinaties. Speciaal voor dit evenement had  Brasserie & Lounge Circles een heerlijk viergangen diner bereid, dat was afgestemd op de proeverij.
Een waardevolle afsluiting van deze zeer geslaagde dag.

Reageer op dit item