Winnaar 'beste Merlot' tot € 10,- Perswijn
Nieuws

Winnaar ‘beste Merlot’ tot € 10,-

Op zondag 22 oktober was het tijd om de winnaars bekend te maken van de wedstrijden rond de beste Merlot en Chardonnay van het oude continent. Het Perswijnpanel koos de winnaars uit de finalewijnen, die bekend werden gemaakt in nr. 6 van Perswijn. Alle kritiek op de Franse wijnen ten spijt was Frankrijk in beide finales zwaar oververtegenwoordigd. Op die manier leek het een beetje op een wedstrijd tussen de klassieke appellations van deze druiven en de nieuwe wijnen uit de Languedoc.
Winnaar ‘beste Merlot’ Europa tot € 10

Op zondag 22 oktober was het tijd om de winnaars bekend te maken van de wedstrijden rond de beste Merlot en Chardonnay van het oude continent. Het Perswijnpanel koos de winnaars uit de finalewijnen, die bekend werden gemaakt in nr. 6 van Perswijn. Alle kritiek op de Franse wijnen ten spijt was Frankrijk in beide finales zwaar oververtegenwoordigd. Op die manier leek het een beetje op een wedstrijd tussen de klassieke appellations van deze druiven en de nieuwe wijnen uit de Languedoc. Bij de Merlots gingen de meeste prijzen naar klassieke Bordeaux, die de eerste en de derde plaats opeisten.
Zo won bij de Merlotwijnen een klassieke appellationwijn uit de Bordeaux uit de bijzonder goede jaargang 2005: Château Tour de Mirambeau Réserve, Bordeaux Supérieur.
De oorkonde die aan deze prijs verbonden is, werd in ontvangst genomen door Patrick Uijttewaal van importeur Kwast Wijnkopers.  Bij de Merlots ging de tweede plaats naar een Vin de Pays d´Oc, de Merlot van het La Forge Estate. Hier dus een nipte overwinning voor de klassieke Bordeaux. En een Bordeaux met vrijwel uitsluitend merlot. Minimaal 85% was voor deelname vereist.

De uitslag:
Merlot tot € 10
1. Tour de Mirambeau, Réserve 2005, Bordeaux Supérieur
Kwast, € 9,95 http://www.kwastwijnkopers.nl/
2. La Forge Merlot 2005, VdP d’Oc
Vles, 3 http://www.vles.nl/
3. Maine Gazin 2004, 1ères Côtes de Blaye
Kasteel Tilborgh, 3 http://www.kasteeltilborgh.nl/

Reageer op dit item