Concha y Toro presenteert nieuwe jaargangen - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Concha y Toro presenteert nieuwe jaargangen

Hét vlaggeschip van de Chileense wijnbouw is het huis Concha y Toro. En dan niet alleen qua omvang, maar ook nog in kwaliteit. Veel wijndrinkers kennen het huis van de Casillero del Diablo, maar daarnaast is er nog veel meer, wijnen uit de beste wijnstreken van Chili. Concha y Toro loopt voorop bij het ontdekken en aanplanten van nieuwe interessante wijnstreken in Chili, zoals in de afgelopen jaren de koele Casablanca Valley, ten westen van hoofdstad Santiago, dicht bij de oceaan.
Hét vlaggeschip van de Chileense wijnbouw is het huis Concha y Toro. En dan niet alleen qua omvang, maar ook nog in kwaliteit. Veel wijndrinkers kennen het huis van de Casillero del Diablo, maar daarnaast is er nog veel meer, wijnen uit de beste wijnstreken van Chili. Concha y Toro loopt voorop bij het ontdekken en aanplanten van nieuwe interessante wijnstreken in Chili, zoals in de afgelopen jaren de koele Casablanca Valley, ten westen van hoofdstad Santiago, dicht bij de oceaan. Door de koele invloed van het zeewater houden de druiven hier meer frisheid en is het vaak niet eens nodig de wijnen aan te zuren, zoals elders in Chili veelal wel het geval is. Dat heeft het ook mogelijk gemaakt de zo populaire serie ‘Casillero del Diablo’ in de afgelopen jaren beter van kwaliteit te maken, met wijnen die een mooie frisheid hebben. Dat is goed te proeven in de witte wijnen uit deze serie, vooral de Viognier, gemaakt van de bekende witte Rhônedruif, die aan de basis staan van de beroemde wijnen van Condrieu.
Vandaag was het tijd voor een presentatie van de nieuwe jaargangen Casillero del Diablo, deels al van 2006 (wit en rosé), en daarnaast 2005. Voor zijn prijs is het een voortreffelijke serie wijnen, die de liefhebber veel waar voor zijn geld biedt, uiteraard wat wisselend per druivenras -en uw smaak.
De Chardonnay 2006 bijvoorbeeld is heel getypeerd, vet en rijk, met wat citrusfruit, boter, banaan en mango, maar niet de meest frisse van het stel, zelfs een tikje zwaar. Dat geldt niet voor de Viognier 2006, die zelfs aan de lichtere kant is, heel geparfumeerd en open, bloemig, fris en bijna lichtvoetig. Rosé Shiraz 2006 is heel krachtig, smaakvol, bepaald geen aperitiefrosé, maar iets voor een parelhoen of mooi stuk kip. Merlot 2005 is heel zoet in zijn aroma’s, zoals je van Merlot verwacht, met veel drop, confiture, zoettonen in de smaak, zacht en romig, warm. Shiraz niet gemakkelijk, stevig, met kersen, tannines, nog wat gesloten, weer heel geschikt voor een stuk rood vlees, zoals een mooie gegrilde ribeye. Cabernet-sauvignon is aangenaam, met mooi fruit, cassis, kersen, mooi sappig en fris, met goede, zachte tannines en een goede frisheid.

Highlights Casillero del Diablo
Rosé Shiraz 2006, voor de liefhebber van een stevige eetrosé, heel smaakvol.
Viognier 2006, bloemig, open, een aangename lichtvoetigheid, abrikoos, druivig, sappig.
Shiraz 2005, niet voor watjes, vrij stevig, kruidig, kersenfruit, een mondvol, met wat tannines na; vraagt om een mooi stuk vlees.
Cabernet-sauvignon 2005, mooi elegant, kersen en cassis, pruimen, lekker sappig, mooi gemaakt.
Alle wijnen zijn te koop bij Albert Heijn en kosten € 5,99 per fles

Reageer op dit item