Sommelier Dennis Smith verlaat Vrienden van Jacob in Santpoort en wordt opgevolgd door Sietse van Zanten van Ciel Bleu, Erik Bosman is weer terug in restaurant Beyerick, Peter Paul Kleiss gaat van Cordial naar Boreas in Heeze. En liefhebbers van Duits en Oostenrijks kunnen komende tijd hun hart ophalen: van 4 tot 12 juni is het Rieslingweek in veel restaurants en wandelende encyclopedie Albert de Jong geeft een cursus over Duitse en Oostenrijkse wijn bij het Wijninstituut. Bovendien eet GrootSpraak bij Fifteen in Amsterdam: vriendelijke bediening, maar de wijnkaart schiet tekort.
Fifteen, Vrienden van Jacob, Boreas en Rieslingweek
Misschien ook iets voor u
Wachau’s andere oever
Martin Bergkirchner ©Bioweingut Bergkirchner Met zijn iconische Smaragdwijnen van beroemde wijngoederen als Prager, Knoll, F.X. Pichler en Hirtzberger heeft de...
Weißburgunder: Oostenrijks groeibriljant
Oostenrijks faam rust vooral op peperige Grüner Veltliners, royale Rieslings, fonkelende Blaufränkisch en, in toenemende mate, subtiele Sauvignons Blancs. Maar...
Aan tafel met Birgit Monard en sommelier Jasper Rijkers
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #proeven7 we blind o.a....
Aan tafel met Peter Hekers en sommelier Gauthier Cauwels
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #6 proeven we blind...
Overpeinzingen: De wijn wordt duur betaald
Als je een dagje ouder wordt, zijn er dingen die geleidelijk veranderen. Op zich verander je zelf eigenlijk niet, gek...
Aan tafel met Tjitske Brouwer van Vinoblesse en sommelier Lukas Wiegman
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties? Voor Perswijn #5 proeven we blind...