PERSWIJN proeverij Crossing the Oceans - Perswijn

PERSWIJN proeverij Crossing the Oceans

Maandag 13 mei 2024 bent u van harte welkom in Amsterdam op de PERSWIJN proeverij Crossing the Oceans met wijnen van buiten Europa. Meer dan 500 wijnen uit het topsegment staan klaar om geproefd te worden. Er zijn ook vele niet-geïmporteerde wijnen om ontdekt te worden. Proef wijnen uit de Verenigde Staten, Argentinië, Chili, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook zijn er thematafels, met onder andere topwijnen uit New York State, Californië en de Chileense Secano Interior. De aangemelde wijnen beloven een prachtige proeverij. Zij laten zien dat ook buiten Europa topwijnen worden gemaakt, met een heel eigen identiteit. Enkele van deze wijnen zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Bekijk hier het proefboekje

Bezoek aan dit evenement wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.

Wijnprofessionals programma

Maandag 13 mei 2024

Doorlopende proeverij

Wijnprofessionals zijn gedurende de hele dag van harte welkom op de doorlopende proeverij, zowel ‘s middags als ‘s avonds.

  • 12:00 – 20:00 uur: doorlopende proeverij voor wijnprofessionals (gratis)
  • 13:00 – 14:30 uur: seminar 1: Californië diversiteit en duurzaamheid door Lars Daniëls MV (€ 35 p.p.)

Eind april 2024 brengt Lars Daniëls een uitgebreid bezoek aan de Californische wijngebieden. Vele wineries worden bezocht, in een flink aantal gebieden. Ook de US Sustainable Winegrowing Summit staat op het programma. Lars maakt op basis daarvan en van eerdere ervaringen een boeiende presentatie, vol actuele informatie en met vele mooie wijnen.

  • 16:00 – 17:30 uur: seminar 2: Chile-Argentina; Santa Rita- Salentein/Pyros; premium wines with their own identity by Paula Gonzalez and Jaime de la Barra (English spoken) (gratis entrée, aanmelden verplicht)

Using premium wines from Santa Rita and Salentein to discuss terroir/single vineyards and vinification and what the influence is in their wine policy. By comparing the wines side by side, you will taste the differences and similarities between the two wine countries.

Seminars: de seminars duren dit jaar wat langer om nog dieper op de materie in te gaan. Mocht u geïnteresseerd zijn in verdieping van uw kennis, schrijf u dan snel in! Wijnprofessionals betalen €35 p.p. voor seminar 1. Er is geen borg. Abonnees van PERSWIJN krijgen 30% korting en betalen €24,50 p.p. voor seminar 1. Uw unieke kortingscode vindt u t.z.t. op het adreslabel van PERSWIJN.

Plaats: Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72,  Amsterdam

Reserveer uw ticket

Onder wijnprofessionals verstaan wij mensen die fulltime werkzaam zijn in de wijnsector. Bent u dat niet, dan bent u uitsluitend op het avondprogramma welkom. Dan kunnen de wijnprofessionals in alle rust hun werk doen.

 

Wijnliefhebbers programma

Doorlopende proeverij

Wijnliefhebbers zijn vanaf 17:00 uur van harte welkom op de doorlopende proeverij.  Abonnees van PERSWIJN krijgen 30% korting en betalen €19,25 p.p. voor de entrée in plaats van €27,50. Uw unieke kortingscode vindt u t.z.t. op het adreslabel van PERSWIJN.

Maandag 13 mei 2024

17:00 – 20:00 uur: doorlopende proeverij voor wijnliefhebbers (€ 27,50 p.p.)

Reserveer uw ticket

Plaats: Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72,  Amsterdam

 

 

Wilt u als standhouder deelnemen aan deze proeverij? Neem dan contact op met Huub Snijders: huub@perswijn.nl

Op het evenement zijn onze algemene voorwaardenprivacy policy en de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing.

Voor informatie, vragen en afmeldingen: communicatie@perswijn.nl

nl Nederlands