"Culilezingen" in Okura Hotel Amsterdam - Perswijn
Persberichten

“Culilezingen” in Okura Hotel Amsterdam

(persbericht)Na een zeer succesvol eerste jaar organiseert de Academie Culinair en Wijnschrijven opnieuw een serie lezingen in het Okura Hotel in Amsterdam.


Op 5 zondagmiddagen in de maanden januari t/m maart spreken vooraanstaande schrijvers over leerzame, opmerkelijke onderwerpen.

Programma

Niemand minder dan dr. Peter Klosse opent de reeks met een college over zijn theorie over het in kaart brengen van smaken. Daarna volgen middagen over de culinaire opvoeding van kinderen (en de mogelijke problemen daarbij), de geschiedenis van wijn, de Nederlandse keuken in de 19e eeuw, een toekomstvisie door foodwatcher Anneke Ammerlaan en een update over voedingsleer, met de laatste inzichten over het oerdieet.

Sprekers

Sprekers zijn, behalve Klosse en Ammerlaan, historicus Lizet Kruyff, voedingskundige Karine Hoenderdos, kinderdiëtist Stefan Kleintjes, kinderetenspecialiste Marjolein de Vlaam en vinoloog/historicus Mariëlla Beukers.

Na afloop is er gelegenheid om samen met de andere toehoorders te dineren in Okura’s Serre Restaurant ‘Inspired by Ciel Bleu’ (Bib Gourmand: uitstekend eten voor een redelijke prijs). Een verrukkelijke gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten! Het 3-gangendiner kost € 35,- exclusief de drankjes.Alle informatie is te vinden op www.academieculinairschrijven.nl.

    

De Academie

De Academie Culinair/Wijnschrijven is drie jaar geleden opgericht, en wordt geleid door Onno Kleyn. Hij viert dit jaar zijn 25-jarige jubileum als culinair en wijnjournalist. De Academie geeft schrijfcursussen aan journalisten, sommeliers, copywriters, bloggers en restaurateurs.

 

 

Reageer op dit item