PERSWIJN proeverij Piemonte: Barolo & friends - Perswijn

PERSWIJN proeverij Piemonte: Barolo & friends

Piemonte staat bekend om zijn authentieke wijnen gemaakt van inheemse druiven. Er zijn zeker zo’n 34 verschillende soorten druiven die de wijnen uit dit gebied uniek en van hoge kwaliteit maken. Naast de eigenzinnige en karaktervolle Barolo vindt u ook zeer lokale specialiteiten door gepassioneerde wijnmakers geproduceerd. Niet voor niets is het wijngaardlandschap van Piemonte in 2014 opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. Al sinds de 5de eeuw voor Christus wordt hier wijn gemaakt. En die eeuwenlange kennis en ervaring proef je!

Maandag 2 maart 2020 maken diverse Piemontese wijnmakers hun wijnen voor u open om te proeven. Enkele van deze wijnen zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar. Een unieke kans om Piemonte in al zijn diversiteit te ontdekken. Bekijk hier de lijst met wijnhuizen op PERSWIJN proeverij Piemonte: barolo & friends 2020.

Update 1 maart 2020: We hebben om 18:00 contact gehad met het RIVM over de situatie. Zij bevestigen dat de door ons getroffen hygiënemaatregelen en het oproepen aan bezoekers en wijnmakers om bij verkoudheidsverschijnselen niet te komen, het maximale is wat we kunnen doen. Wij staan in contact met de Piemontese organisatie en zij benadrukten vanavond nog dat zij zich de ernst van de  situatie aantrekken en verzekeren ons dat iedereen vanuit Italië kerngezond in Nederland is aangekomen. Bij enige twijfel zullen zij niet naar het evenement komen.

Update 29 februari 2020:  Wij onderhouden nauw contact met de Italiaanse producenten over de ontwikkelingen van het Coronavirus. Bij geringste vorm van twijfel over hun gezondheid zullen zij niet komen en worden zij vervangen door Nederlandse schenkers. Uit hygiënisch oogpunt zetten wij papieren bekers klaar die u kunt gebruiken als persoonlijke spuugbak en daarna legen in de grote spuugbakken. Verder zal er desinfecterende handgel in de zaal aanwezig zijn. Wij verzoeken u thuis te blijven als u verkouden of ziek bent. Als u ons dat vantevoren laat weten op wijnpers@perswijn.nl, krijgt u uiteraard eventueel door u betaald geld voor entrée en/of masterclass retour.

Voor meer informatie over de Piemontese wijnen kunt u kijken op: www.ivinidelpiemonte.com

Bezoek aan dit evenement wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.

Professionals programma:

Maandag 2 maart 2020

12:00 – 17:00 uur: doorlopende proeverij voor wijnprofessionals (gratis)

13:00 – 14:00 uur: Seminar door Lars Daniëls MV  (€ 25 p.p. borg)

Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

 Reserveer uw professional ticket

Wijnprofessionals die niet fulltime werkzaam zijn in de wijnsector krijgen achteraf een factuur met het consumententarief.

Op het evenement zijn onze algemene voorwaarden en privacy policy van toepassing.

Consumentenprogramma:

Maandag 2 maart 2020

18:00 – 20:30 uur: doorlopende proeverij voor consumenten (€ 10,00 p.p.)

18:30 – 19:30 uur: Seminar door Lars Daniëls MV  (€ 10,00 p.p.)

  • PERSWIJN abonnees genieten 30% korting op proeverijen. U kunt dezelfde kortingscode gebruiken als voor de Perswijn proeverij Union des Grands Crus de Bordeaux
  • Bent u nog geen abonnee? Voor slechts € 5 wordt u al abonnee.

Amstel Hotel, Professor Tulpplein 1, 1018 GX Amsterdam

 Reserveer uw consumententicket