Kinderhand - Perswijn
Andermans woorden

Kinderhand

Dat de belangrijkste wijnjournalist van het moment, de Amerikaan Robert Parker, ook wijn van biologische teelt kritisch volgt, is wederom het bewijs dat ‘schone’ wijnen nu echt aan het doorbreken zijn. Hij geeft deze wijn [Zumbaum Tomasi Pic Saint-Loup] maar liefst 90 punten.Mededeling van De Gouden Ton Den Haag. Waar men kennelijk niet weet dat je bij Amerikaanse critici al snel 90 punten haalt, zolang je maar geen Beaujolais of Muscadet bottelt… En wat lezen we op de site van Bob zelf over diens proefactiviteiten? “He currently covers the wines of the Rhone Valley, Provence, Bordeaux and California.” Tja.
Kinderhand

Dat de belangrijkste wijnjournalist van het moment, de Amerikaan Robert Parker, ook wijn van biologische teelt kritisch volgt, is wederom het bewijs dat ‘schone’ wijnen nu echt aan het doorbreken zijn. Hij geeft deze wijn [Zumbaum Tomasi Pic Saint-Loup] maar liefst 90 punten.

Mededeling van De Gouden Ton Den Haag. Waar men kennelijk niet weet dat je bij Amerikaanse critici al snel 90 punten haalt, zolang je maar geen Beaujolais of Muscadet bottelt…

En wat lezen we op de site van Bob zelf over diens proefactiviteiten? “He currently covers the wines of the Rhone Valley, Provence, Bordeaux and California.” Tja.


Ladies only

Wine Wise: nu ook een opleiding exclusief voor dames

Door de jaren heen is Sybille Troubleyn bekend geraakt als de dynamische kracht achter WineWise. Met kennis van zaken organiseert en geeft zij wijncursussen aan zowel mensen die professioneel met wijn bezig zijn alsook de ‘particulier’ die er zich graag in verdiept. De opleidingen zijn vrij toegankelijk voor iedereen, mannen en vrouwen […].

En hoewel de wijnwereld traditioneel werd gedomineerd door mannen is er een terechte toevloed geweest van vrouwen gedurende de afgelopen jaren. Het betreft zowel wijnmaaksters, vrouwen in de wijnhandel alsook de particuliere wijnliefhebster.

Uit de vele gesprekken bleek de behoefte te bestaan om een cursus in te richten “exclusief” voor dames. Het delen van de ervaringen en het openlijk bespreken en leren van elkaar in deze context verloopt vlotter en met minder schroom. Dit bevordert duidelijk het niveau van de cursus en de boeiende materie die wordt behandeld. Het resultaat is niet niks: een nog hogere tevredenheid en toegenomen interesse.

Persbericht van het Belgische wijnopleidingsinstituut WineWise. Het geeft te denken over de Belgische wijnmannen…


Fuck!

Gordon Ramsay at Claridges has lost its Michelin star. The news came as the guide released its 2010 awards earlier than expected this afternoon, following a reported leak. The loss of a Michelin star for his Claridges restaurant will prove another blow for Gordon Ramsay in what has been a turbulent year, though the celebrity chef retains three stars at his eponymous Royal Hospital Road restaurant.

Primeur op decanter.com


Belgische toestanden

Als voogdijminister van de NMBS [de Belgische NS] laat hij zelfs een wijnkelder installeren bij de spoorwegen. In het parlement omschrijft hij het initiatief als een besparingsoperatie. ´Het is bij zakenlunchen gebruikelijk wijn te schenken en die moet goed bewaard worden. Maar als de managers met hun gasten niet op restaurant hoeven te gaan voor hun zakenlunchen, dan besparen zij tijd en geld.`

Artikel in De Belgische krant De Standaard over de loopbaan van dewegens zijn excessieve wijnconsumptie veelal publiekelijk dronken optredende minister Michel Daerden. Zie Youtube.


Lage zuurgraad = veel extract?

Onze oosterburen noemen de Pinot Blanc druif Weisser Burgunder. De druif wordt ook wel Weisser Klevner of Weissburgunder genoemd. Het is de meest betrouwbare druif voor het maken van droge witte wijnen. De druif heeft een lage zuurgraad waardoor aangename wijnen ontstaan met veel extract. Naast Duitsland is de druif ook te vinden in Oostenrijk en de Elzas. Kenmerkend voor de druif zijn indrukken van appel, ananas, peer, honing en noten.

Vreemde logica in de nieuwsbrief van wijnvoordeel.nl. Niet voor het eerst.


Error!

Respons Form

Presentation

Interessantdoenerig aanmeldingsformulier op de site van Poot Agenturen voor de assortimentsproeverij 2010, in volstrekt onnodig Engels met daarin een pijnlijke fout. Voortaan dus liever Nederlands gebruiken.


Beginnersfouten

Wijn & Spijs

dinsdag, 05 januari 2010 13:34

Beaujolais Villages Nouveau

Als ape?ritief (sic!) voor een herfstgerecht raad ik een Beaujolais Primeur aan.

Lekker actuele tip op de site winebusiness.nl. Die wil zich volgens een persmededeling richten op wijnprofessionals (!) en ‘het referentiepunt zijn van de internationale wijnhandel in Nederland’. Hoe zat dat ook al weer met die vlag en die lading?


Reageer op dit item