Overpeinzing op de maandagochtend: Het oog wil ook wat - Perswijn
Column Ronald de Groot
Columns

Overpeinzing op de maandagochtend: Het oog wil ook wat

Dit weekeinde was het laatste weekend voor de deadline van het nieuwe nummer van Perswijn, het eerste van dit jaar. 2018 is het jaar waarin we de dertigste verjaardag van Het Blad mogen vieren. Voorwaar niet gek voor een blaadje dat is begonnen als hobby, met knip- en plakwerk. In de loop der jaren hebben we altijd het accent gelegd op de inhoud. Een lijn die we nooit hebben losgelaten.

Tegelijk hebben we onze opmaak aangepast, en het blad mooier gemaakt, omdat daardoor het leesplezier ook toeneemt. Dat is een inzicht dat komt met de jaren. Net als bij een mooie fles wijn. Het gaat om de inhoud. Maar je wilt ook een mooie verpakking. Een fles met een pakkend etiket verkoopt toch beter. Een blad dat er goed uitziet, verkoopt ook beter. Daarom hebben we nog eens goed naar de opmaak gekeken, en deze met ingang van de nieuwe jaargang verder gemoderniseerd. Tegelijk hebben we naar onze website gekeken. Ook deze wordt aangepast aan de nieuwe vormgeving, en tegelijk ‘mobielvriendelijk’ gemaakt, zodat het gemakkelijker te lezen is op telefoon en tablet. En we hebben de gelegenheid te baat genomen om te komen met een volledig digitale versie van het blad. Wijn wordt moderner, onze smaak ook. Dus ook als wijnblad moet je met je tijd meegaan. Tegelijk blijven we geloven in onze papieren versie, omdat het zo fijn is om op de bank, of waar dan ook, gewoon even lekker door het blad te bladeren. Zo hopen we iedereen te bedienen met de versie die hem of haar het meeste bevalt. En de inhoud? Daar blijft het om draaien. Want daar stonden we dertig jaar geleden voor en nu nog altijd. Proost!

Ronald de Groot

Reageer op dit item