Perswijn nummer 4 en de Koopgids Voorjaar & Zomer - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 4 en de Koopgids Voorjaar & Zomer

In deze editie van Perswijn: pure Sangiovese uit Toscane, Malbec uit Mendoza, Castell del Remei, Château de Berne, op wijnreis door San Fransisco, Lars Daniëls MV over Barbaresco, en daarnaast interviews, columns en de vetrouwde proefnotities. Perswijn nummer 4 is nu verkrijgbaar! Lees verder!

Toscane


Elk jaar in februari presenteren de drie ‘grote’ wijngebieden van Toscane hun nieuwe jaargangen. Bijzondere proeverijen, met de sangiovesedruif als rode draad. In Brunello di Montalcino – in zijn puurste vorm – echt alleen sangiovese; in Vino Nobile di Montepulciano en Chianti Classico al of niet vermengd met streekvreemde druiven. Maar ook in Chianti Classico wint pure Sangiovese terrein. Een positieve ontwikkeling voor liefhebbers van deze druif.

Wijnen uit Sannio

Waar word je met een ristretto ontvangen door de burgemeester van een klein stadje, die zelf op een enorme foto prijkt met zijn New Yorkse collega Bill de Blasio? In Italië natuurlijk. De commandant van de carabinieri en de locoburgemeester zijn er ook bij. Later ontmoeten we de regionale pers, die wil weten of hun wijnen op wereldroem kunnen rekenen. Wijnen waarvandaan? Uit Sannio. René van Heusden doet verslag.

Barbaresco op z’n best

Barbaresco heeft altijd in de schaduw gestaan van grote broer Barolo – en zal daar waarschijnlijk nooit helemaal uitkomen. Maar het enorme potentieel van dit gebied wordt steeds duidelijker. En op zijn best is Barbaresco zelfs de meest elegante expressie van nebbiolo. Lars Daniëls MV over de verschillen met Barolo, over de bodem, de beroemde wijngaarden en de elegantie van nebbiolo.

Malbec in Mendoza

De jaarlijkse Malbec World Day is een Argentijnse aangelegenheid. Misschien is dat omdat Argentijnen erg van feestjes houden, maar feit is dat inmiddels meer dan driekwart van alle malbec wereldwijd staat aangeplant in Argentinië. Vooral Mendoza is uitgegroeid tot dé nieuwe plek voor malbec. Geen wonder, want dit gebied geeft de wijnen een bijzondere en herkenbare terroirexpressie mee. Een overzicht van de belangrijktste kenmerken van Malbec in en uit Mendoza.

Wijnreis door San Fransisco

De afgelopen decennia is wijn een steeds belangrijker onderdeel geworden van het gewone leven. Dat betekent ook dat in grote steden steeds meer leuke plekken te vinden zijn waar je lekkere wijnen kunt drinken. Reden om eens wat steden te bezoeken en te kijken wat daar te beleven valt op wijngebied. Deze keer: San Francisco. Voor de tweede maal (zie Perswijn 5-2012), want deze stad heeft véél geweldige adressen.

Daarnaast o.a. artikelen over Château de Berne en Castell del Remei, Gimblett Gravels, Newton Johnson, een interview met Ron Wiegel, en natuurlijk onze vaste rubrieken, onze vaste columns, en de vertrouwde pagina’s proefnotities, dit keer van:

* Grüner Veltliner: feest voor de liefhebber

* Rode vin de pays van ‘vreemde’ druiven: vooral Languedoc scoort

* Rosé uit? Welnee. Laat je lekker verleiden

* Umbria wit en rood plus Toscane DOC(G) rood: mooi, maar soms prijzig

* Veel (elegante) kracht bij de Tre Maestri van Toscane


De Koopgids Voorjaar & Zomer 2015

Bijna 700 wijnen werden door 56 importeurs ingestuurd voor het Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer, binnen de thema’s Zomers Rood, Wit, Rosé, en het seizoensthema Chardonnay. Na twee proefrondes kwamen hier 99 wijnen uit naar voren die op zijn minst een eervolle vermelding verdienden. Binnen twaalf categorieën werden door het proefpanel winnaars, nummers 2 en 3 bepaald, en alle 99 wijnen werden met uitgebreide beschrijvingen en proefnotities gebundeld in de Perswijn Koopgids Najaar & Winter 2014. Benieuwd naar de winnaars? Lees het hier!

Met deze gids wijzen wij u de weg naar de beste wijnen voor de warmer wordende zomerdagen: wijnen voor op het terras, of bij een zomerse maaltijd, en wijnen die geen reden nodig hebben.

Alle abonnees van Perswijn krijgen de gids gratis bij nummer 4 thuis gestuurd, en ook zal de gids in de losse verkoop meegeseald worden. Het zal tevens via onze webshop los te verkrijgen zijn. Wees er snel bij, de voorraad is beperkt!

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine? Als u nu abonnee wordt, ontvangt u de Verdec Wijnbeluchter van Bossenbroek-Gibral gratis bij u in de bus. Klik hier om u aan te melden!

U kunt Perswijn nummer 4 ook los bestellen in onze webshop.

Reageer op dit item