Perswijn nummer 3: Bordeaux Primeur 2014 - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 3: Bordeaux Primeur 2014

In deze editie van Perswijn: Bordeaux Primeur 2014, […], en daarnaast interviews, columns en de vetrouwde proefnotities. Perswijn nummer 3 is vanaf deze week verkrijgbaar! Lees verder!


Bordeaux Primeur 2014

Met de oogst van 2014 zijn alle ogen weer gericht op Bordeaux. Het lijkt erop dat steeds minder mensen hoge Bordeaux kopen, maar dat er wel veel meer over wordt gepraat. Voordat de primeurweek begint, krijg je een gevoel alsof er een belangrijke voetbalwedstrijd wordt gespeeld: het regent voorbeschouwingen. Iedereen heeft zijn mening al klaar. Eén ding staat vast: 2014 is een goed jaar. En wat er met de prijs gebeurt, kunt u zelf wel voorspellen… De proefnotities vindt u deze week op deze site.

Vinho Verde. Overleven met restsuiker en koolzuur

De wijnstreek Vinho Verde, in het uiterste noorden van Portugal, is een vat vol tegenstrijdigheden. De traditionele ‘groene’ wijn – verkrijgbaar in rood en wit – is een van de oudste en meest historische Portugese wijnen. Terwijl de Spanjaarden aan de andere kant van de grens, in Rías Baixas, veel succes hebben met dezelfde druiven in hetzelfde klimaat, is het imago van Vinho Verde vrij belabberd. Wat gaat er fout aan de Portugese kant? Ronald de Groot zocht het uit.

Wijnbouw in Israël

Waarom moeten we nu weer wijn uit Israël gaan drinken? Zijn er al niet genoeg exotische wijnlanden om uit te kiezen? Kan wijn uit dat verhitte Midden-Oosten überhaupt iets voorstellen? Nou en of. Israël heeft onmiskenbaar potentieel om goede wijnen te produceren. Ook heeft het de voorbije jaren een ware kwaliteitsrevolutie doorgemaakt. René van Heusden was bij de wijnbeurs Sommelier in het mondaine Tel Aviv en bezocht een paar fascinerende wijngebieden.

Wijn met toekomst: Witte Rhône

De Rhône staat bekend om zijn rode wijnen, met name die van grenache noir en syrah. Maar de vraag naar wit stijgt – ook in Frankrijk zelf – en na rosé wordt witte wijn steeds belangrijker voor de producenten van dit productiegebied voor AOC-wijnen. En dat is helemaal niet erg, want witte Rhônewijnen zijn beter en boeiender dan ooit. Lars Daniëls reisde af naar het Zuiden en proefde wit.

Van POP tot Pompadour: Champagne Pommery

Om het gebouwencomplex van Champagne Pommery aan de zuidoostkant van Reims kun je moeilijk heen kijken. Zowel de omvang, de bouwstijl als de kleurstelling ervan zijn op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Dat geldt ook voor de zeer ondernemende eigenaar, de kunstcollectie en het wel heel erg gevarieerde assortiment. Uit alles blijkt dat Pommery geen doorsneehuis is. René van Heusden nam er een kijkje.

Daarnaast o.a. artikelen over AOC Saint-Chinian, interviews met wijnschrijver Jamie Goode, wijnmaker Jean-Marie Guffens, importeur Hinke de Jong, en Adrian Zarzo over zijn restaurant Zarzo. Daarnaast natuurlijk onze vaste rubrieken, onze vaste columns, en de vertrouwde pagina’s proefnotities, dit keer van:

* Witte Bourgogne

* Toscane wit en IGP rood

* Catalunya

* Costières de Nîmes

* Bordeaux 2014 primeur

* Bordeauxblends uit Zuid-Afrika

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine? Als u nu abonnee wordt, ontvangt u de Verdec Wijnbeluchter van Bossenbroek-Gibral gratis. Klik hier om u aan te melden!

U kunt Perswijn nummer 3 ook los bestellen in onze webshop.

Reageer op dit item