Klassiek Europa groot succes - Perswijn
Nieuws

Klassiek Europa groot succes

Zondag 12 oktober was een stralende dag. Er zijn misschien betere dagen om wijn te proeven. Toch kozen ruim 450 gasten ervoor om wijn te proeven op Klassiek Europa. In het Palace Hotel in Noordwijk waren ruim twintig importeurs die de bezoekers konden verwennen met bijzondere wijnen, Viños de España reikte de prijzen uit die de verschillende wijnen hadden gewonnen, daarnaast was er ook nog een aantal bijzondere begeleide proeverijen. In restaurant Chatillon konden bezoekers een paar wijnen proeven uit 1988, het oprichtingsjaar van Perswijn.

Klassiek_fotolijst_3.jpg
Zondag 12 oktober was een stralende dag. Ruim 450 gasten kwamen wijnproeven op Klassiek Europa. In het Palace Hotel in Noordwijk waren ruim twintig importeurs die de bezoekers konden verwennen met bijzondere wijnen, Viños de España reikte de prijzen uit die de verschillende wijnen hadden gewonnen, daarnaast was er ook nog een aantal bijzondere begeleide proeverijen.

In restaurant Chatillon konden bezoekers een paar wijnen proeven uit 1988, het oprichtingsjaar van Perswijn. Er waren niet zoveel flessen beschikbaar, toch konden een kleine twintig mensen proeven dat sommige wijnen de tijd des tands beter hadden doorstaan dan andere.

De deelnemende importeurs staan hieronder, onze volgende proeverij is Proef Champagne!

Chozas Carrascal

Ab van Dort Dranken

De Gouden Leeuw

Vinoblesse

AW Wijnen

Poot agenturen

Qualyvines

Mann Fine Wines

Les Généreux

Jean Claude Boisset

Château Brown/Château Preuillac

Lustau

Bertani

Lungarotti

Bovenstaande wijnhuizen zijn allen van Intercaves

Mireia’s Wijnimport

Delafranconi

Adrienne van Gils

Enomatic

Eurocave

De Wijntherapeut

Miranda Beems

Bolomey Wijnimport

Vinites

Great Grapes Wine BV

Passport wijnen

Castillo de Maetierra

Henri Bloem’s Vinotheken

LFE

Sligro

Vsur

De beste chardonnay tot € 12,50

1. Les Faïsses 2007, Domaines Paul Mas – Limoux

Poot Wijnagenturen

2. D’A, Domaines d’Astruc – Limoux

Poot Wijnagenturen

3. Maxime 2006, Maison Angelot – Bugey

Vin de Poncin

De beste merlot tot € 12,50

1. Cap Saint-Martin, Prestige 2005 – Côtes de Blaye

Les Généreux

2. Trocard, Monrepos 2005 – Bordeaux

Colaris

3. Torres, Atrium 2006 – Penedès

Oud Reuchlin & Boelen

Foto’s: Reinder Weidijk

Reageer op dit item