Marqués de Riscal shop-in-shop bij By the Grape - Perswijn
Nieuws

Marqués de Riscal shop-in-shop bij By the Grape

Op 6 september opende een van de oudste wijnhuizen van Rioja (Spanje), Marqués de Riscal shop-in-shop bij By the Grape, zowel online als offline. By the Grape introduceert de komende tijd nog meer topwijnmerken shop-in-shop.
De wijnmerken bepalen zelf welke wijnen worden verkocht. By the Grape voerde tot nu toe de By the Grape top 100 met wijnen die exclusief verkrijgbaar zijn bij By the Grape, vaak van kleine ambachtelijke wijnboeren, veelal duurzaam geproduceerd. De aanvulling met 5 internationale merken shop-in-shop versterkt de totaalbeleving rondom wijn.

Optimale totaalbeleving wijnmerk

Marqués de Riscal begrijpt heel goed het concept van wijnbeleving en opende in 2006 bij de historische wijnkelder het nieuwe wijnhotel Marqués de Riscal, ontworpen door top architect Frank O. Gehry. Het wijnhotel maakt onderdeel uit van City of Wine, waar inmiddels toeristen van over de hele wereld op af komen.

Met de uitbreiding van shop-in-shop kunnen klanten bij By the Grape nu terecht voor een exclusief gepresenteerd assortiment van een topwijnmerk, inclusief het hoogste segment en de collectors items. De wijnen die niet standaard in het assortiment zitten kunnen worden besteld en thuisbezorgd, of worden afgehaald in de winkel. Het By the Grape team is getraind om klanten optimaal te kunnen informeren over het wijnhuis.

Over Marqués de Riscal

Marqués de Riscal is een van de oudste wijnhuizen in Rioja, Spanje, opgericht in 1858 door de markies van Riscal. Het wijnhuis kenmerkt zich door de jaren heen als constante vernieuwer en de rode wijnen van Marqués de Riscal worden tot de beste van de wereld gerekend.

In het district Álava werd op de wijze van de Bordeaux begonnen met het cultiveren van wijnstokken met de variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec en Pinot Noir. Het doel was om een betere wijn te maken dan met de traditionele rassen Tempranillo en Graciano kon worden gebotteld.

Sinds 1972 wordt ook een witte wijn geproduceerd. In de streek Rueda werden daarvoor wijnstokken van de inheemse Spaanse rassen verdejo en viura aangeplant. De witte wijn bestaat voor 85% uit verdejo en voor 15% uit viura. Mede dankzij de investering door Marqués de Riscal werd Rueda in 1974 een D.O..

Over By the Grape?

By the Grape biedt de consument een totaalbeleving rondom wijn. De eerste By the Grape winery is gevestigd in Velp (bij Arnhem) en heeft naast de winkel ook een proeflokaal waarin nauw wordt samengewerkt met oa Riedel, Screwpull en Ennomatics. Naast de online & offline shop, het wijnportal met nieuws, informatie, columns, verhalen en filmpjes is er het papieren By the Grape Magazine dat tweemaal per jaar verschijnt en Jancis, een speciaal voor de iPad gemaakt wijn tijdschrift.

Eigenaren Derrick Neleman en Bart van den Brink hebben uitgebreide kennis van de handel in wijn en jarenlange ervaring in de wijnwereld. Zo was Derrick oprichter van importbedrijf Lovian, dat in Nederland biologische en Fairtrade wijnen op de kaart zette. Bart deed zijn uitgebreide wijn- en retailervaring op bij DekaMarkt, C.I.V. Superunie en Coenecoop Wine Traders.

Reageer op dit item