Kriebelig taalgebruik - Perswijn
Andermans woorden

Kriebelig taalgebruik

Op sommige momenten krijg je jeuk van het blad. Bijvoorbeeld als de wijnbespreker clichés uit het jargon spuwt: „Het eerste slokje zorgt voor een smaakexplosie van geconcentreerd fruit, intens zoet met heel veel zuren, zodat de wijn toch lichtvoetig afdrinkt en minutenlang blijft nagalmen.” Dan toch maar liever concrete feitjes over geitjes.
Kriebelig taalgebruik

Op sommige momenten krijg je jeuk van het blad. Bijvoorbeeld als de wijnbespreker clich?s uit het jargon spuwt: „Het eerste slokje zorgt voor een smaakexplosie van geconcentreerd fruit, intens zoet met heel veel zuren, zodat de wijn toch lichtvoetig afdrinkt en minutenlang blijft nagalmen.”

Dan toch maar liever concrete feitjes over geitjes.

Peter Leijten bespreekt in NRC Handelsblad het themanummer over geiten van het nieuwe blad ?Sabor?.


Why pay more?

Die britische Fluggesellschaft easyJet bietet den besten Weisswein ?ber den Wolken an. Das hate eine Jury aus renommierten Weinexperten und internationalen Reisenden in einer Blindverkostung entschieden, die das Flugvergleichsportal Skyscanner.net in Auftrag gegeben hatte.

Mit dem franz?sischen Wein ?Louis Mondeville C?tes de Gascogne? stezte sich der Billigflieger gegen elf Weissweine anderer grosser Fluggesellschaften durch, darunter Air France, British Airways, Emirates und Virgin Atlantic.

Intrigerende mededeling op weinplus.de


Bestond dat spul dan nog?

Vermijd supermarkt-prosecco. Plakspul, wee slordig.

Harold Hamersma in NRC Lux.


De kop is eraf

On a donn? les premier coups de s?cateur en vue de la r?colte pour le blanc, hier matin [donderdag 18 september] dans plusieurs propri?t?s de l?appellation Pessac-L?ognan, ? Bordeaux. Quelques parcelles seulement.

Sud Ouest maakt melding van het begin van de pluk in Bordeaux, anderhalve week vroeger dan gewoonlijk.


Wie, wat, waar?

Utiel-Requena is een gebied iets in het binnenland ten westen van Alicante. De laatste jaren komen uit dit gebied steeds betere wijnen. De Canada (sic!) Alta is een typische wijn uit dit gebied die profiteert van de relatief koele nachten in dit gebied.

Canada Alta is een gerenormeerde (?) afzender van goede Spaanse wijnen.

Bij de website van PLUS was men kennelijk even danig het spoor bijster. Ca?ada (met tilden) komt wel uit Utiel-Requena, maar dat ligt ten westen van Valencia. Wat we onder een ?gerenormeerde afzender? moeten verstaan, is een raadsel.


Terug naar af?

Reprise ou re-crise?

WineAlley vreest negatieve gevolgen van de monetaire crisis voor de Franse wijnindustrie waarmee het net weer wat beter leek te gaan.


?Humoristisch? smaakje

Boland Kelder Cappupinoccinotage

WO Paarl, Zuid-Afrika

Zachte Zuid-Afrikaanse rode wijn met het aroma van koffie.

Annonce in de folder Op de zomer! van Gall&Gall. Triest. Wijn wordt toch gemaakt wordt van druiven en niet van koffiebonen?

Duurzame citrus

Breaker Bay Sauvignon Blanc

Marlborough, Nieuw-Zeeland

Duurzame Nieuw-Zeelandse wijn, fris en fruitig met de smaak van citrus.

Nogmaals een treurig stemmende, om maar niet te zeggen misleidende annonce in Op de zomer! van Gall&Gall. Over begripsinflatie gesproken. Wel snel drinken trouwens, deze zogenaamd ?duurzame? wijn met die smaak van ?citrus?.


Reageer op dit item