Rosi Schuster, Sonnenberg (bf/zw) 2007, Burgenland - Perswijn
Wijn van de week

Rosi Schuster, Sonnenberg (bf/zw) 2007, Burgenland

Toen we een paar jaar geleden op de fiets rond de Neusiedlersee reden, was het domein van Rosi en haar zoon Hannes een van onze bestemmingen. Om er te komen moesten we nog even flink klimmen. Het domein ligt niet direct aan het meer, maar op een mooie heuvel van zo’n 200 meter hoogte.

schuster250.jpg
Toen we een paar jaar geleden op de fiets rond de Neusiedlersee reden, was het domein van Rosi en haar zoon Hannes een van onze bestemmingen. Om er te komen moesten we nog even flink klimmen. Het domein ligt niet direct aan het meer, maar op een mooie heuvel van zo’n 200 meter hoogte. Toch rijpt de blaufränkisch, de klassieke streekdruif die aan de basis staat van deze wijn, iets beter op de hellingen in de richting van het meer, omdat die iets warmer zijn. Te dichtbij is ook niet goed, omdat het risico op rot door de nabijheid van het water groter is.

De wat strengere blaufränkisch wordt in deze wijn lekker afgerond door de zachtere zweigelt, zodat een heerlijk afgerond geheel ontstaat, met mooi rijp fruit, elegantie, kersen en bloemen, mooie zuren, balans, breed, elegant, met een aangename stevigheid.

Lekker Sapje, € 8,20

Reageer op dit item