In Bordeaux draait alles om geld - Perswijn
Andermans woorden

In Bordeaux draait alles om geld

A Bordeaux, les mots des journalistes, critiques et chroniqueurs ont un poids en dollar. Vitisphère
In Bordeaux draait alles om geld

A Bordeaux, les mots des journalistes, critiques et chroniqueurs ont un poids en dollar.

Vitisphère


Borrelcultuur

Overigens heeft Gall&Gall nog wel enigszins moeite om de reputatie van sterkedrankverkoper achter zich te laten. In tweeëndertig van de honderd bijschriften in de brochure [met honderd wijnen onder 5 euro] lees ik dat de desbetreffende wijn erg lekker is bij ´de borrel´.

Harold Hamersma in NRC Handelsblad


Onder keukenprinsen

Pas je in de culinaire wereld?

Als persoon niet. De culinaire wereld is een machowereld. Alle chef-koks willen de beste zijn; iedereen wil in de spits spelen en scoren.

De bescheiden chef-kok Gert-Jan Cieremans van restaurant Seinpost geïnterviewd in Metro.


Primeurcircus Bordeaux

Craziness starts only in a week time!

Opwekkende mededeling namens de Cercle Rive Droite


Onbegrensd Stellenbosch

Almenkerk, Stellenbosch

Cape Point Vintners, Stellenbosch

Eagle´s Nest, Stellenbosch

Elgin Vintners, Stellenbosch

Groot Constantia, Stellenbosch

Newton Johnson, Stellenboch

Paul Cluver, Stellenbosch

Shannon Vineyards, Stellenbosch

Als we Proefschrift moeten geloven, komen tegenwoordig zowat alle Kaapse wijnen uit Stellenbosch. Namen als Cape Point, Constantia en Elgin én een blik op de kaart met herkomstgebieden deden kennelijk  geen belletje rinkelen. In dezelfde uitgave wordt de (Duitse) Mosel trouwens gesitueerd in…Oostenrijk!


Freudiaanse verschrijving?

Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Viognier

Chocolate Block, Boekhouderskloof, Franschhoek

2006    € 59

Wijnkaart van restaurant Han Ting Cuisine in Den Haag. Ter plaatse spreekt men liever van Boekenhoutskloof.


Kruisbestuiving

Librije´s Hotel en Fertiliteitscentrum Isala zoeken elkaars kwaliteiten op.

Intrigerende mededeling in De ProefKrant.


Een goed glas wijn in Vlaanderen

Een goed glas wijn is niet de juiste aanduiding voor ´een glas goede wijn´, vindt Ilse Outmans-Johannes (´Taalergernissen´, septembernummer). Nicolaas Klei, auteur van de Supermarktwijngids, sluit zich hierbij aan (´Reacties´, november).

In het januarinummer schrijft L. de Oude dan weer dat het een geaccepteerde constructie is, net als een mooie bos bloemen en een geurig bakje koffie.

In Vlaanderen zal deze hele discussie niet snel worden gevoerd, want bij ons betekent een goed glas wijn gewoon ´een goedgevuld glas wijn´.

Worden Nederland en Vlaanderen gedeeld door dezelfde taal? Lezersreactie in Onze Taal.

Reageer op dit item