Lekker feestelijk - uitbundige hapjes en drankjes - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Lekker feestelijk – uitbundige hapjes en drankjes

Op het eerste gezicht lijkt dit een leuk boek met maakbare recepten voor hapjes en drankjes voor elke feestelijke gelegenheid. Toch slaat het boek op teveel fronten de plank mis om een plek te verwerven tussen de andere kookboeken in de kast.

Lekker_Feestelijk_H9789089892393.jpg
Op het eerste gezicht lijkt dit een leuk boek met maakbare recepten voor hapjes en drankjes voor elke feestelijke gelegenheid. Toch slaat het boek op teveel fronten de plank mis om een plek te verwerven tussen de andere kookboeken in de kast. Het boek is ingedeeld in hapjes, drankjes en zoetigheid. De laatste twee categorieën vullen het boek voor driekwart. Dat is echt teveel van het goede.

Bij de hapjes staan recepten uit alle hoeken van de wereld, het ene wat leuker dan het ander. Het zijn er helaas te weinig. Er is een redelijke hoeveelheid vegetarische hapjes opgenomen. Kaasfondue zou ik, net als de salades, geen hapjes willen noemen. In het deel met de drankjes vinden we bekende en minder bekende drankjes. Helaas slechts vijf zonder alcohol. Het laatste deel valt wat uit de toon, omdat zoetigheden mijns inziens hun eigen boek verdienen.

Hoewel de foto’s belangrijker lijken dan de recepten, is het boek verder goed uitgewerkt en heeft het voor ieder wat wils.

Lekker feestelijk – Uitbundige hapjes en drankjes

Uitgeverij Terra Lannoo

ISBN 978-90-8989-239-3

€ 16,95

Sjoerd de Groot

Reageer op dit item