Agustinos, Merlot Reserva 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Agustinos, Merlot Reserva 2009

Is het een trend? Een paar jaar geleden waren sommige Chileense bedrijven heel positief over het verre zuiden. Bío Bío, dat zou het helemaal gaan worden. Veel koeler dan de bekende wijngebieden in hetmidden van het land, en daarom erg geschikt voor druiven als merlot.

WvdW_17_groot.jpg
Is het een trend? Een paar jaar geleden waren sommige Chileense bedrijven heel positief over het verre zuiden. Bío Bío, dat zou het helemaal gaan worden. Veel koeler dan de bekende wijngebieden in hetmidden van het land, en daarom erg geschikt voor druiven als merlot.

Deze Merlot bijvoorbeeld, de Reserva, kwam een paar jaren geleden uit Bío Bío. Maar nu opeens niet meer, want er staat weer Maipo Valley op het etiket.

Het blijft gissen naar de exacte reden hiervoor, maar als we goed hebben geluisterd, dan vallen de resultaten in het zuiden toch wat tegen, door het vroege begin van het regenseizoen daar. En dat maakt ‘controle’ moeilijk. Als er één ding is waar Chilenen van houden, dan is het controle. De rijpheid van de druiven en de grootte van de opbrengsten aansturen door het perfect en exact aansturen van de druppelirrigatie, dat soort dingen. Hoe dan ook, we moeten constateren dat het nog steeds een voortreffelijke wijn is, wel wat voller en rijker van stijl, heel stevig, met koffie, tabak, leer, kruiden; krachtig, met cacao en krentjes.

Agustinos Merlot Reserva 2009

Maipo Valley

Colaris, 7,50

****(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item