Workshop ONW 1 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Workshop ONW 1

Pinot Noir uit Chili: uitmuntend in elegantie

– Pascal Marchand, chief winemaker van Veranda Winery

Om authentieke wijnen te creëren heeft Veranda de perfecte combinatie: ervaring uit Bourgogne en het terrior van Chili. Veranda Winery ligt in Chili, het bedrijf is onderdeel van de Corpora Group/VC Family Estate. Veranda winery heeft twee wijngaarden in de Bio Bio valley en de Alpata valley.

Pascal Marchand

Pascal Marchand is een Frans-Canadese wijnmaker. Hij begon zijn carrière in 1985 als wijnmaker en directeur bij de boutiquewijnbedrijf Clos des Epeneaux in Pommard. Tegenwoordig is Pascal chief winemaker van Veranda Winery.

Zijn Pinot Noirs, afkomstig uit de Bio Bio Valley, zijn prijzenswaardig. De Bio Bio valley heeft een zeer complexe bodem en een koel klimaat, perfect voor pinot noir. De druivenranken staan in een droge bodem met klei en een onderbodem van vulkanisch gesteente. Dit levert de juiste zuurgraad op.

De Pinot Noir en de Cabernet-Caménère van Veranda zijn uitgeroepen tot beste in hun soort uit Chili in 2007 en 2009.

De masterclass van Pascal Marchand wordt mogelijk gemaakt door Qualyvines.

Reageer op dit item