Workshop ONW 2 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Workshop ONW 2


Tom.jpg
De verscheidenheid van Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland

– Tom Maling, Business Manager Europe van Constellation New Zealand

Tom Maling is vanaf 2004 verantwoordelijk voor de Nobilo-wijn uit Nieuw Zeeland naar Europa en Rusland. En hoewel Nieuw-Zeeland maar 0,5 procent van alle wijn ter wereld maakt, zijn de exportcijfers de laatste jaren enorm gestegen tot een waarde van 1 miljard Nieuw-Zeelandse dollars. De nadruk in Nieuw-Zeeland ligt op Sauvignon Blanc, wat vorig jaar werd onderstreept toch Nobilo Marlborough Sauvignon Blanc de best verkopende Sauvignon Blanc in de Verenigde Staten bleek te zijn.

Tom woont en werkt in Nieuw-Zeeland, en reist ongeveer vijf maanden per jaar over de hele wereld om de markt te verkennen. Als hij in zijn eigen land is, brengt hij niet alleen veel tijd door in zijn woonplaats Auckland, maar reist hij ook regelmatig naar Marlborough en Hawkes Bay om met de wijnbouwers en de wijnmakers te overleggen.

Zijn betrokkenheid bij de export van Nieuw-Zeelandse wijnen, niet alleen voor Nobilo en Constellation, maar de afgelopen dertig jaar, zorgen ervoor dat hij een uniek inzicht heeft in de succesfactoren van Nieuw-Zeelandse wijn. Tom is afgestudeerd in Commerciele Economie en Marketing aan de Universiteit van Auckland.

Deze masterclass wordt mogelijk gemaakt door Oud Reuchlin & Boelen.

Reageer op dit item