Montes Alpha Syrah 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Montes Alpha Syrah 2007

Nog altijd is Montes een van de beste producenten. Zijn Montes Folly is prachtig en helaas peperduur, maar deze Montes Alpha is een meer dan waardig alternatief voor een werkelijk heel goede prijs. Dat is toch ook weer de kracht van de Chileense wijnbouw. Het is een heerlijk glas, typisch syrah, zwoel en sappig, met een dikke, rijke stijl, machtig en breed, tannine, confiture, krentjes en kruiden.

WvdW_16_groot.jpg
Bij ons eerste bezoek aan Chili liet Aurelio Montes sr. ons zijn eerste aanplant syrah zien, op de hellingen van Clos Apalta. Inmiddels is de aanplant flink uitgebreid en zijn er ook andere Rhônedruiven op dezelfde hellingen geplant. Montes was een van de eersten die begrepen dat syrah alleen mooie druiven kan opleveren op de armere ondergrond van de hellingen, omdat hij op de bodem van het dal te veel blad vormt, zodat de druiven minder goed rijp worden.

Nog altijd is Montes een van de beste producenten. Zijn Montes Folly is prachtig en helaas peperduur, maar deze Montes Alpha is een meer dan waardig alternatief voor een werkelijk heel goede prijs. Dat is toch ook weer de kracht van de Chileense wijnbouw. Het is een heerlijk glas, typisch syrah, zwoel en sappig, met een dikke, rijke stijl, machtig en breed, tannine, confiture, krentjes en kruiden.

Montes, Montes Alpha Syrah 2007

Colchagua Valley

Ned. Wijnkring/Verbunt, 6 ( 13,90)

****(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item