De Leest, Vaassen - Perswijn
Grootspraak

De Leest, Vaassen

Goede wijnen in het arrangement. En een werkelijk fantastische wijnkaart. Dit is weer zo’n superplek voor de wijnliefhebber.Restaurant: 9 Wijnkaart: 5 trosjes

Kerkweg 1 – 8171 VT Vaassen – T 0578-571382 – F 0578-577488

E info@restaurantdeleest.nlI www.restaurantdeleest.nl

Restaurant: 9

Wijnkaart: 5 trosjes

Centrum van het dorp. Warm, vriendelijk interieur. Goed gedekte tafels. Prima bediening geleid door de patronne. Spannende, smakelijke amuses. Noordzeekrab, asperges, citrus en een krokante langoustine. Dat zet de toon. Mul, worteltjes en krokante inktvisjes. Mooi opnieuw frisse toets en iets krokants. Kabeljauw met asperge. Heerlijk. Runderlende, mosterd en cantharellen. Smakelijke dessertamuse. Uitstekend dessert, grapefruit, karnemelkmousse, karnemelksorbet, sinaasappelgranité. Heerlijke koffie met beste zoetigheden. Opvallend is de royale portionering, het niet hoeven zoeken naar smaakjes. Er ligt wat op je bord in alle schoonheid en subtiliteit.

Als we een ding mogen opmerken dan is dat het ‘terug uit Japan’ nogal aanwezig was. Vooral in het gebruik van citrustonen. Maar bij een chef van deze kwaliteit landt dat goed. Geen reden de waardering bij te stellen. Goede wijnen in het arrangement. En een werkelijk fantastische wijnkaart. Dit is voor de wijnliefhebber weer zo’n superplek.

 


GrootSpraak-klein_1.jpg
Deze restaurantrecensie staat, met nog ruim 500 andere, in Grootspraak 2010, dé restaurantgids voor wijnliefhebbers. Geschreven met het hart op de tong en met verstand van zaken. Toegegeven: er zijn handenvol restaurantgidsen, maar in elke gids ontbreekt de extra aandacht voor het lekkere glas of arrangement bij uw maaltijd. Met Grootspraak heeft u eindelijk een gids in handen waarmee u zeker bij het juiste restaurant of de juiste wijnbar terechtkomt.

Meer weten? Bezoek de site

Bestellen? Klik hier

Reageer op dit item