Château de la Grave, Nectar 2005 - Perswijn
Wijn van de week

Château de la Grave, Nectar 2005

De cuvée Nectar zag in 1995 voor het eerst het licht, en de jaargang 2005 zal ongetwijfeld als een van de beste de boeken in gaan. De volrijpe merlot is aangevuld met 10 procent cabernet sauvignon, voor nét dat beetje frisheid en ruggengraat. Een bijzondere wijn, krachtig en intens, gelikt, warm, rijp, vol, met heerlijk zachte tannines, laurier en tabak. Geweldig en heel verleidelijk.

Wvdw_9_groot.jpg
De Côtes de Bourg heeft het ten opzichte van de bekende appellations van de Bordeaux een stuk moeilijker. De la Grave, een van de châteaux die de kwalitatieve voorhoede van de streek vormen, bezit ook een van de echte historische kastelen van de Côtes de Bourg. Het is gebouwd in de zestiende eeuw en werd in de achttiende eeuw gerestaureerd in de stijl van Louis XIII. Het kasteel is sinds 1900 in het bezit van de familie Bassereau; op dit moment zijn Philippe en Valérie verantwoordelijk voor de gang van zaken op het familiekasteel.

De cuvée Nectar zag in 1995 voor het eerst het licht, en de jaargang 2005 zal ongetwijfeld als een van de beste de boeken in gaan. De volrijpe merlot is aangevuld met 10 procent cabernet sauvignon, voor nét dat beetje frisheid en ruggengraat. Een bijzondere wijn, krachtig en intens, gelikt, warm, rijp, vol, met heerlijk zachte tannines, laurier en tabak. Geweldig en heel verleidelijk.

Château de la Grave, Nectar 2005

Côtes de Bourg 15,5 pnt

Wijntransport, 6

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item