Karel V, Utrecht - Perswijn
Grootspraak

Karel V, Utrecht

Er wordt hier altijd een voortreffelijk arrangement geschonken in uitstekende combinatie van spijs en wijn. Er is een voortreffelijke wijnkaart, met een fraaie selectie open wijnen. Wat vooral indruk maakt is de zorgvuldige keuze: zeer uitgebalanceerd, met -niet te veel- klassiekers, maar ook met prachtige vondsten van overal.Restaurant: 7,5 Wijnkaart: 5 trosjes

Geertebolwerk 1 – 3511 XA Utrecht – T 030-2337575 – F 030-2337500

E restaurant@karelv.nlI www.grandrestaurantkarelv.nl

Restaurant: 7,5

Wijnkaart:
5_tros.jpg

Prachtplek. Heel mooi restaurant. Fraai gedekt. Heerlijke sfeer. Prima bediening, geleid door topsommelier Johan Kragtwijk. Menu ‘Plus Oltre’ ditmaal.

Mooie amuse. Als eerste ‘sandwich’ van noordzeekrab, komkommer en ijzerhard. Erg hoog op smaak. Daarna heel lekker gerecht van gekonfijte langoustine met accenten van bergamot en groene appel. Snoekbaars, jammer genoeg niet goed gegaard, met eendenlever van de barbecue. In beginsel een mooi gerecht. Uitstekende kaas. Heerlijk dessert op basis van pruimen. Prima koffie en mooie zoetigheden toe.

Er wordt hier altijd een voortreffelijk arrangement geschonken in uitstekende combinatie van spijs en wijn. Er is een voortreffelijke wijnkaart, met een fraaie selectie open wijnen. Wat vooral indruk maakt is de zorgvuldige keuze: zeer uitgebalanceerd, met -niet te veel- klassiekers, maar ook met prachtige vondsten van overal. En op een enthousiaste manier toegelicht met voortreffelijke beschrijvingen. Per land geselecteerd, en binnen het land op prijs gerangschikt, van laag naar hoog. Ook nog goede betaalbare flessen. Dit is een groot compliment waard en vijf trosjes. Bijzonder adres voor de wijnliefhebber.


GrootSpraak-klein_1.jpg
Deze restaurantrecensie staat, met nog ruim 500 andere, in Grootspraak 2010, dé restaurantgids voor wijnliefhebbers. Geschreven met het hart op de tong en met verstand van zaken. Toegegeven: er zijn handenvol restaurantgidsen, maar in elke gids ontbreekt de extra aandacht voor het lekkere glas of arrangement bij uw maaltijd. Met Grootspraak heeft u eindelijk een gids in handen waarmee u zeker bij het juiste restaurant of de juiste wijnbar terechtkomt.

Meer weten? Bezoek de site

Bestellen? Klik hier

Reageer op dit item