Nog mooier dan vloeibaar goud - Perswijn
Andermans woorden

Nog mooier dan vloeibaar goud

Yquem is het te drinken licht.Poëtische uitspraak van Frédéric Dard, geciteerd door Hervé Lalau in het Belgische magazine In Vino Veritas.
Nog mooier dan ‘vloeibaar goud’

Yquem is het te drinken licht.

Poëtische uitspraak van Frédéric Dard, geciteerd door Hervé Lalau in het Belgische magazine In Vino Veritas.

 

Etikettendrinkers

Zo heb je overigens ook mensen die er beretrots op zijn dat ze wijn van de Aldi drinken: ‘Kost bijna niks, maar héél erg goed!’ Dream on, denk ik dan…

Als een mooie wijn uit een lelijke fles komt, kan me dat eigenlijk niet heel veel schelen. Ik vind zelfs die rare Duitse hoempapa-etiketten wel grappig.

Column ‘Een plaatje op het wijnetiket’ van Anda Schippers op http://www.bythegrape.com

Subtiele wijn

Geen grote drankneus, geen grote bek: geen carnavalswijn dus, maar eerder een beschaafde conversatie met het getinkel van een klavecimbel op de achtergrond.

Nogmaals de column ‘Een plaatje op het wijnetiket’ van Anda Schippers op www.bythegrape.com, nu met de fijnzinnige omschrijving van een Gavi.

Wijnhuizen rond Johannesberg

Gooische Wijneducatie is opgericht door Catharina Honig. Geboren en getogen in Nederland, verhuisde zij in 1972 naar Zuid-Afrika, waar zij dertig jaar woonde. In de wijnhuizen rond Johannesberg (sic!) en Kaapstad ontwikkelde Catharina haar passie voor wijn.

Merkwaardige mededeling op de site van Gooische Wijneducatie. Een gediplomeerd ‘vinologe’ van de Cape Wine Academy zou beter moeten weten. Wijnhuizen rond Johannesburg zijn immers nogal dun gezaaid.

En wat dan nog?

NUMANTHIA wordt bekroond met 98 Parker punten en krijgt een Kultstatus (sic!) bij liefhebbers van complexe wijnen. TERMANTHIA wordt datzelfde jaar bekroond met 100 Parker punten!

Opgewonden toestanden op de site SPANJEWIJN. Maar zijn die wijnen nu ook echt lekker?

Duidelijke taal

Pinotage is crap.

Frank Smulders MW tijdens zijn les Grape Varieties, onderdeel van de WSET Diploma Course.

Reageer op dit item