Patty Vegt, Casa Cava import - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Patty Vegt, Casa Cava import

Honderd procent passie voor bodega's, voor Xarel-Lo, Perellada, Macabeu en kleine belletjes, kortom: voor Cava. Patty Vegt startte ruim twee jaar geleden met haar Casa Cava, met het doel om haar favoriete wijn te verkopen aan de horeca. De werkelijkheid is iets weerbarstiger…

Patty_groot.jpg
Wat
: Casa Cava import

Wie: Patty Vegt

Specialisatie: (DO) Cava uit Spanje, Penedès streek

Vanaf: 2007-2008, dus 2,5 jaar geleden.

Hoe en waar is je wijnliefde begonnen?

Alhoewel ik beroepsmatig geïnteresseerd was in wijn en bij het eten graag een lekkere wijn dronkk is mijn echte wijnliefde begonnen in Catalonië, Spanje. Door kennis te maken met de bodegas in de Penedès, (Catalonië) de passie en de liefde voor wijn en lekker eten, de wijnproductie, het ongegeneerd proeven en genieten van wijn is mijn interesse gewekt en ontwikkeld. Cava heeft voor mij alle ingrediënten van een goede wijn, de frisse, fruitige witte wijn smaak, het feestelijke van de bubbels, de kwaliteit van de tweede gisting op de fles, de Spaanse zon, het kruidige van de aarde, de perfecte combinatie met eten, en de variaties van de verschillende bodegas maken elke fles voor mij spannend.

Hoe en wanneer en waarom besloot je om eigen baas te worden?

Ik ben ooit begonnen met een cateringbedrijf. Daarna kwam een restaurant en tot op heden werk ik, samen met mijn echtgenoot, als organisatie- en adviesbureau voor de horeca. Als koopmansdochter is de wijn importeren waar je veel van houdt een logische volgende stap. Daar ben ik 2,5 jaar geleden mee begonnen. Komende jaren staat uitbreiding van de activiteiten op het menu, zoals wijn- en cavareizen en professionalisering van de verkoop op het menu.

Wat is moeilijker dan je had gedacht?

Het bereiken van de juiste doelgroep is zeker moeilijker dan gedacht. Vooral horeca-ondernemers staan mede door de crisis behoorlijk onder druk qua tijd en marges. Ik zie bij de ondernemers weinig echte interesse in wijnen, iets wat mij toch wel behoorlijk tegenvalt. Ook is de invloed van de 'grote jongens' groot. Zij werken met afnameverplichtingen en sponsorschappen, zowel bij horeca als bij detailhandel. Ik dacht dat mijn passie makkelijk die van iedereen zou kunnen worden. En waarom dat nog steeds niet zo is, is mij eigenlijk een raadsel!

Wat is je favoriete druivenras en waarom?

Xarel-Lo vind ik een bijzonder druivenras, omdat dit een karakteristieke druif is voor Catalonië en Cava. De druif zorgt voor een goed gehalte aan zuren en een interessant aroma. De combinatie met Perellada en Macabeu is de traditionelle Cava-assemblage.

Wat is je favoriete wijnboer/wijnmaker/wijnbedrijf en waarom?

Mijn favoriete bodegas zijn de kleine bodegas, die gaan voor kwaliteit en authenticiteit van hun eigen bedrijf en hun producten. Ik heb er twee, Bodega El Xamfra en Bodega Capita Vidal. Zij vertegenwoordigen de nieuwe generatie wijnhuizen die trots zijn op het eigen karakter en van daaruit willen ontwikkelen in kwaliteit. Ze zijn constant in beweging met hun bedrijf en ik verheug mij op de nieuwe flessen die ze trots aan me presenteren. Zo wil ik ook zijn met mijn bedrijf en met mijn aanbod, in beweging en ontwikkeling en altijd een mooie fles klaar hebben om te laten proeven.

Contact:

Casa Cava import

TT. Melissaweg 43 (in de Horecawerf)

1033 SP Amsterdam Noord (NDSM terrein)

w: www.casacava.nl

e:  info@casacava.nl

m: +31 06-53377965

Linked-in: http://nl.linkedin.com/in/pattycasacava   

Reageer op dit item