Domaine Lafond, Roc-Epine 2008 - Perswijn
Wijn van de week

Domaine Lafond, Roc-Epine 2008

Deze witte wijn is heel fris en bloemig, met zelfs een hint van groentetonen en veel levendigheid. Dat is te danken aan de grenache blanc (60 procent), aangevuld met gelijke delen viognier en roussanne, om hem meer rijkdom, vet en diepgang te geven.

WvdW_4_groot.jpg
Lirac is maar een kleine appellation, met niet meer dan 715 hectare wijngaarden. De appellation bestaat al lang en geldt voor rood, wit en rosé. De afgelopen jaren zijn de rode wijnen uit Lirac steeds meer in de belangstelling gekomen. Wit is hier eigenlijk zeldzaam, met niet meer dan 5 procent van de totale productie.

Deze witte wijn is heel fris en bloemig, met zelfs een hint van groentetonen en veel levendigheid. Dat is te danken aan de grenache blanc (60 procent), aangevuld met gelijke delen viognier en roussanne, om hem meer rijkdom, vet en diepgang te geven. Het levert een heerlijke witte wijn op, bloemig en open, met lindenbloesem, perzik en abrikoos; zacht en sappig, weelderig, toegankelijk, fris en rijp.

Domaine Lafond, Roc-Epine 2008

Lirac blanc 14,5 pnt

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, 8,95

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item