Dieuwke is nieuwe Champagne-ambassadeur - Perswijn
Nieuws

Dieuwke is nieuwe Champagne-ambassadeur

Dieuwke Engelsma wint de vijfde finale van het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs. De vinologe, werkzaam bij Wijnhandel Koninginneweg in Amsterdam, mag zich een jaar lang Champagne-ambassadeur noemen. Ook vertegenwoordigt ze Nederland bij de Europese finale van het Concours voor Champagne Ambassadeurs.

Dieuwke_groot.jpg
Dieuwke Engelsma wint de vijfde finale van het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs. De vinologe, werkzaam bij Wijnhandel Koninginneweg in Amsterdam, mag zich een jaar lang Champagne-ambassadeur noemen. Ook vertegenwoordigt ze Nederland bij de Europese finale van het Concours voor Champagne Ambassadeurs.

De finale werd gehouden bij Restaurant Vermeer in Amsterdam. Dieuwke streed tegen Catharina Honig (Gooische Wijneducatie en Rogier de Bonth (Champagne Experience). Alledrie gaven een presentatie over rosé champagne, alle drie van hoog niveau. De winnaar werd bepaald door een vakjury, bestaand uit Noële Ruitenberg (Champagne Ambassadeur 2005, schrijver en docent), Frank Jacobs (docent onder andere aan de Wijnacademie en schrijver), Violaine Privé (œnoloog van het Comité Champagne in Epernay) en Stéphanie Dumoulin (Champagne Bureau Nederland).

Dieuwke studeerde Medische Biologie en deed haar promotieonderzoek bij het Nederlands Kanker Instituut. Haar grote passie is al jaren wijn en in 2008 haalde ze haar Vinologenexamen aan de Wijnadacemie en de cursus wijnproefkunde van Oinos. Sinds 2008 is ze werkzaam als accountmanager bij Wijnhandel Koninginneweg in Amsterdam, ze geeft verschillende workshops en wijnproeverijen.

In oktober verdedigt Dieuwke ons land bij de Europese Finale van het Concours voor Champagne Ambassadeurs. Ze neemt het op tegen zeven winnaars uit de andere deelnemende landen: België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland.

Reageer op dit item