WeetvanWijnSpecalist - Perswijn
Nieuws

WeetvanWijnSpecalist

Oud Reuchlin & Boelen B.V., Baarsma Tradition en Wijnkoperij Wielinga B.V. worden vanaf 1 oktober WeetvanWijnSpecialist voor de vakhandel. Vanuit Zoetermeer zullen de drie bedrijven, die onder de Baarsma Wine Group Holding vallen, als één bedrijf de vakhandel gaan bedienen. “De huidige markt vraagt om professionalisering en specialisatie,” zegt directeur Rudolf Th. Bijleveld.

wijnspecialist.jpg
Oud Reuchlin & Boelen B.V., Baarsma Tradition en Wijnkoperij Wielinga B.V. worden vanaf 1 oktober WeetvanWijnSpecialist voor de vakhandel. Vanuit Zoetermeer zullen de drie bedrijven, die onder de Baarsma Wine Group Holding vallen,  als één bedrijf de vakhandel gaan bedienen. “De huidige markt vraagt om professionalisering en specialisatie,” vertelt Rudolf Th. Bijleveld, algemeen directeur van Oud Reuchlin & Boelen. “Die trend is ook te zien bij de gespecialiseerde wijnhandel. Daarnaast zijn er, als je kijkt naar de omzetontwikkeling in de slijterijen, twee productgroepen waar groei in zit: buitenlands gedestilleerd en wijn. Er is dus voor die ondernemers meer uit dit deel van het assortiment te halen. Daar bieden wij ze de helpende hand bij.”

Dikke prijscourant

Door de samenwerking is de prijscourant flink dikker geworden. De vorige variant telde zo’n tachtig pagina’s, nu worden het er honderdveertig. Een deel van dit assortiment is exclusief voor de WeetvanWijnSpecialisten. Het verkoopteam van Oud Reuchlin & Boelen wordt met vijf mensen uitgebreid. Rudolf Bijleveld ziet voor de ondernemers nog meer voordelen. “In plaats van drie verschillende leveringen krijgen ze er nu maar één, ze krijgen van één partij een factuur en de afgesproken condities blijven gelijk.”

Oud Reuchlin & Boelen haalt het grootste deel van de omzet nu uit de horeca. De stap naar de speciaalzaken is dus een logische. Het eerste half jaar van de samenwerking wordt rustig gekeken hoe het loopt. Voor de tijd daarna zijn er ook al plannen. Rudolf droomt alvast hardop van cursussen voor werknemers van speciaalzaken zoals deze nu al worden gegeven aan horecapersoneel. Dus wie weet komt er na het boekje ‘Ik verkoop wijn in de horeca’ volgend jaar een boekje ‘Ik verkoop wijn in een speciaalzaak’.

Reageer op dit item