La Croisade, Viognier 2008 - Perswijn
Wijn van de week

La Croisade, Viognier 2008

Een van de succesvolle coöperaties van de Languedoc is de Cave van Saint-Chinian. Deze maakt aangename rode wijnen met de appellation Saint-Chinian, maar de leden hebben zo hier en daar ook wijngaarden met viognier. Het is (vooralsnog) niet toegestaan om viognier te gebruiken voor het maken van appellationwijnen, dus wordt het landwijn, vin de pays.

Wijnvandeweek_38.jpg
La Croisade, Viognier 2008

Vin de Pays d’Oc 14,5 pnt

Een van de succesvolle coöperaties van de Languedoc is de Cave van Saint-Chinian. Deze maakt aangename rode wijnen met de appellation Saint-Chinian, maar de leden hebben zo hier en daar ook wijngaarden met viognier. Het is (vooralsnog) niet toegestaan om viognier te gebruiken voor het maken van appellationwijnen, dus wordt het landwijn, vin de pays.

En dit is helemaal geen onverdienstelijke landwijn, mede door het goede terroir van deze streek. Net als in de noordelijke Rhône gedijt de viognier hier prima, op wijngaarden die voor een deel op schistes liggen: verweerd graniet. Het geeft hem een goede kracht en diepgang, mooie bitters en zuren en een vleugje grapefruit. Een mondvol wijn, dik en sappig, voor een zeer vriendelijke prijs.

Sligro, 1 ***(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item