Otazu wordt DO Pago - Perswijn
Nieuws

Otazu wordt DO Pago

Bodega Otazu heeft de status toegekend gekregen van DO Pago, de prestigieuze Spaanse herkomstbenaming voor wijn afkomstig van één enkel, individueel wijngoed. Otazu is daarmee het zevende bedrijf in Spanje dat deze benaming mag gebruiken en het derde in Navarra. De andere vier vallen onder Castilla y León.

Otazu.jpg
Bodega Otazu heeft de status toegekend gekregen van DO Pago, de prestigieuze Spaanse herkomstbenaming voor wijn afkomstig van één enkel, individueel wijngoed. Otazu is daarmee het zevende bedrijf in Spanje dat deze benaming mag gebruiken en het derde in Navarra. De andere vier vallen onder Castilla y León.

De status van pago geldt voor ruim 92 van de in totaal 115 hectare tellende wijngaard die onder Atlantische klimaatinvloed staat en zich in Echauri, even ten (zuid)westen van Pamplona, bevindt. Het is de daarmee noordelijkst gelegen wijngaard van Navarra en van heel Spanje voor blauwe druiven. De productie van Otazu is in hoofdzaak geconcentreerd op rood van tempranillo, merlot en cabernet, al zijn ook enkele hectaren aangeplant met chardonnay.

De eerste pagowijnen van Bodega Otazu zullen naar verwachting in de loop van 2010 op de markt gebracht worden. Andere wijnen van deze producent worden in Nederland nu al geïmporteerd door Mireia’s Import en Wijn Verlinden.

Reageer op dit item