Anakena, Viognier Single Vineyard 2008, Rapel Valley - Perswijn
Wijn van de week

Anakena, Viognier Single Vineyard 2008, Rapel Valley

In Chili is de viognier met een opmars bezig. Zoals we schrijven in het supplement beschikt Chili over een enorme diversiteit in ondergrond en klimaat, die het mogelijk maakt ook voor de viognier de juiste plek uit te kiezen. Anakena besloot ook wijngaarden aan te leggen in Rapel Valley, dichter bij de oceaan.

Anakena___groot.jpg
In Chili is de viognier met een opmars bezig. Zoals we schrijven in het supplement beschikt Chili over een enorme diversiteit in ondergrond en klimaat, die het mogelijk maakt voor de viognier de juiste plek uit te kiezen. Anakena besloot, naast de wijngaard in Alta Cachapoal, aan de voet van de Andes, ook wijngaarden aan te leggen in Rapel Valley, dichter bij de oceaan. Voor de viognier een gunstig klimaat, zodat hij op frisheid wordt gemaakt. De viognier wordt op lage temperatuur vergist, waarbij een kwart op vat gist, zodat hierdoor de frisheid en de levendigheid in de wijn worden benadrukt. Het levert een fris en exotisch glas Viognier op, heel geparfumeerd, met mooi fruit en sap, een vleugje anijs, bloemen, goede zuren, en een prima lengte.

Kelders Wijnimport, 4 IIII(I)

Het volgende nummer van Perswijn wordt vergezeld van een supplement, een bijlage volledig gewijd aan Chili en Argentinië. Abonnees krijgen het supplement vanzelf thuisgestuurd. Nog geen abonnee? Breng daar snel verandering in.

Reageer op dit item