Gran Feudo Crianza 2004, Navarra, Julian Chivite - Perswijn
Wijn van de week

Gran Feudo Crianza 2004, Navarra, Julian Chivite

De afgelopen maanden waren we druk bezig met het Spaanse Wijnconcours. Een wedstrijd voor Spaanse wijnen, om te bepalen welke wijnen in diverse kleuren en prijzen als winnaar uit de bus kwamen. Met een deskundige jury proefden we zo’n achthonderd wijnen. Het leverde bijzondere winnaars op en vele mooie eervolle vermeldingen. Spanje op zijn best.

GranFeudo_groot.jpg
De afgelopen maanden waren we druk bezig met het Spaanse Wijnconcours. Een wedstrijd voor Spaanse wijnen, om te bepalen welke wijnen in diverse kleuren en prijzen als winnaar uit de bus kwamen. Met een deskundige jury proefden we zo’n achthonderd wijnen. Het leverde bijzondere winnaars op en vele mooie eervolle vermeldingen. Spanje op zijn best.

Er waren prachtige wijnen in de verschillende categorieën, die de jury zeer verrasten door hun kwaliteit. Sommige wijnen lagen ook heel dicht bij elkaar in kwaliteit. Een zeer verdienstelijke winnaar was die in de categorie rood tot € 7,50, de Gran Feudo Crianza 2004 van Julian Chivite, een rode Navarra, van de zuidelijke uitlopers van de Pyreneeën. Een heerlijke rode wijn, die laat zien hoe goed betaalbare klasse in Spanje is. Het huis Chivite is dan ook een toonbeeld van betrouwbaarheid, en een van de leidende wijnbedrijven van deze Spaanse streek. Zo dicht bij Frankrijk is er een duidelijke Franse invloed, die zich uit in de aanwezigheid van de Bordeaux-druif cabernet-sauvignon. Maar er zijn ook typisch Spaanse elementen in de vorm van tempranillo en garnacha. Het is een heerlijk glas wijn, met in de geur heerlijk kersen en vanille, fruit en hout, een stevige smaak, met goede zuren en sap, room en rijpe tannines.

Importeur: Gastrovino

Consumentenprijs: 7,25

Bij het volgende nummer van Perswijn verschijnt een compleet supplement met alle winnende wijnen en eervolle vermeldingen van het Spaanse wijnconcours. Proefnummer aanvragen? Klik hier

De winnende wijnen zijn te proeven op het prachtige evenement Klassiek Europa, in het Palace Hotel te Noordwijk. Wilt u ook komen? Klik hier

Reageer op dit item