Stikstofopname - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Stikstofopname

Stikstofopname van de wijnstok is sterk bepalend voor de kwaliteit van de wijn. Kees van Leeuwen deed onderzoek naar methodes om stikstofopname van verschillende wijnstokken te meten.
De stikstofopname van de wijnstok is sterk bepalend voor de kwaliteit van de wijn. Voor goede rode wijn moet de wijnstok maar mondjesmaat stikstof tot zijn beschikking hebben, voor het maken van goede witte wijn mag stikstof juist niet beperkt zijn. Dit artikel gaat over hoe je de stikstofopname het beste kunt meten.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Dit artikel is opgemaakt in PDF. Om PDF-files te kunnen lezen, is Acrobat Reader nodig.

Is dat niet op uw computer geinstalleerd? Klik dan hier om het programma gratis te downloaden.

Artikelen van Kees van Leeuwen zijn gebundeld in het boek Wijn: terroir, techniek, zonlicht en emotie. Het boek is voor 11,50 te bestellen via Perswijn.

Reageer op dit item

nl Nederlands