Bordeaux Wijnarrangement - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Bordeaux Wijnarrangement

 

WIJNARRANGEMENT: Séjour Bacchus

Vroeg of laat komt elke gepassioneerde wijnliefhebber in de verleiding om dit deelgebied van Bordeaux te gaan verkennen. Niet om de grote namen en bekende Châteaux, want die hebben de meesten al gezien. Nee, het zijn vooral de artisanale wijnboeren met wie je rustig een hele middag in de Cave kunt doorbrengen, pratend over de bestofte oude fles Bordeaux waarvan je staat te genieten.

Séjour Bacchus houdt in dat je op de eerste dag zo rond vier uur ’s middags kunt aankomen in Saint Gemme, vlakbij Monsegur. Je overnachtingadres is een Manoir uit de 18e eeuw, gebouwd op een terrein van 7 hectare met prachtig uitzicht op de wijngaarden. In de tuin is een heerlijk zwembad en volop mogelijkheden om te ontspannen. De eigenaar en zijn vrouw (Willy en Mieke) komen uit België en wonen hier al jaren. Ze zullen je in het Vlaams heel gastvrij onthalen in hun sfeervolle huis met drie comfortabele en zeer ruime kamers, elk met eigen sanitair.

Na het settelen word je voor een wijnproeverij verwacht. Een eerste kennismaking met de wijnen van deze streek. En het is echt ideaal dat de eigenaar, in je eigen taal, alles toelicht! Hij is een groot liefhebber van wijnen en heeft er veel kennis van. Naast wijn heeft hij een liefde voor de keuken en na de proeverij geniet je, ook weer onder het genot van een bijpassende wijn, van zijn kookkunsten.

De volgende ochtend, na het ontbijt, krijg je een wandelkaart mee om heerlijk te lopen tussen de wijnstokken. Zo tegen lunchtijd kom je bij een wijnboer aan waar je het hele domein kunt bezichtigen, een picknick kunt doen en de wijnen proeven. Na de lunch vervolgt de wandeling zich en ben je zo rond vieren weer thuis. ’s Avonds kookt Willy weer met plezier voor jullie en serveert hij er een lekker glas wijn bij.

Op de 3e dag kun je lekker relaxen en op eigen gelegenheid rondrijden. En naturellement krijg je weer een picknick mee om ergens op de oevers van de rivier te lunchen. In de middag word je op het Château les Bouzigues verwacht, een wijndomein van Willy en zijn compagnon. Hier zie je hoe de wijn gemaakt wordt, van druif tot wijn in de fles. En je hoort het verhaal erachter. En tot slot wordt deze dag zo rond achten het diner weer geserveerd.

Als je de volgende dag niet direct terugrijdt naar Nederland, dan kun je dit arrangement misschien verlengen met een dagje Saint Emilion of voor de zoetekauw een dagje Sauternes!

Nog even de ingrediënten op een rij:

  • Drie overnachtingen in een 2-persoonskamer
  • Drie maal ontbijt
  • Twee maal picknick
  • Drie diners inclusief wijn
  • Eén wandelkaart
  • Bezoeken en proeverijen zoals vermeld
  
  

Reageer op dit item