Bouchard Père et Fils presenteert 2005 - Perswijn
Nieuws

Bouchard Père et Fils presenteert 2005

Voor de Bourgogne is de jaargang 2005 een absolute droom: de wijnen hebben rijpheid, kracht en frisheid tegelijk. De streek is al verwend met veel goede jaren, maar 2005 spant de kroon. In het prachtig verbouwde Restaurant De Echoput presenteerde Bouchard Père et Fils de jaargang 2005 samen met zijn importeur Oud, Reuchlin & Boelen.
Voor de Bourgogne is de jaargang 2005 een absolute droom: de wijnen hebben rijpheid, kracht en frisheid tegelijk. De streek is al verwend met veel goede jaren, maar 2005 spant de kroon. In het prachtig verbouwde Restaurant De Echoput presenteerde Bouchard Père et Fils de jaargang 2005 samen met zijn importeur Oud, Reuchlin & Boelen.

Bouchard Père et Fils is een klassiek Bourgognehuis, werd in 1995 overgenomen door Champagne Henriot. Het huis bestond al 275 jaar, maar eind jaren tachtig, begin jaren negentig ontstonden familieproblemen: die dijde te veel uit, zodat er te veel aandeelhouders waren. Henriot was niet alleen vanwege een goede partner vanwege de financiën, maar ook omdat hij een frisse wind liet waaien door Bouchard. Na de overname ging Henriot om tafel zitten met een aantal toonaangevende journalisten, om de hele voorraad van Bouchard door te proeven. De vraag was welke van deze wijnen op voorraad zouden moeten worden gehouden en welke niet. De conclusies waren vrij hard: veel wijnen voldeden niet. Het ging om veel geld, maar Henriot besloot om door te zetten en de wijnen te verkopen. Ze werden niet als Bouchard Père et Fils op de markt gebracht, dus het kostte veel geld.

In de afgelopen twaalf jaar is het huis uitgebouwd tot een van de toonaangevende huizen in de Bourgogne, niet alleen handelshuis, maar ook eigenaar van maar liefst 130 hectare. De wijnen kregen veel meer finesse en subtiliteit, en worden gerekend tot de top van de streek. De proeverij toonde dat in al zijn facetten. Grote indruk bij wit maakten de Meursault-Perrières en een nog zeer gesloten Corton-Charlemagne, opmerkelijk subtiel voor deze appellation. Bij rood eveneens veel fraais, met een indrukwekkende (en zeer beperkt verkrijgbare) Beaune Grèves, Vigne de l’Enfant Jesus –prachtig pinot-fruit en geweldige tannines- en een zeer intense en diepe Volnay les Caillerets Ancienne Cuvée Carnot. Superwijnen in een superjaargang.

Reageer op dit item