Wijn van de week: Esk Valley, Merlot-Malbec Rosé 2006 - Perswijn
Wijn van de week

Wijn van de week: Esk Valley, Merlot-Malbec Rosé 2006

Bij sommige wijnen die je proeft, kom je voor een dilemma. Esk Valley Rosé bijvoorbeeld. Heerlijke wijn, daar niet van. Maar de jaargang, die kan natuurlijk niet, een rosé van bijna anderhalf jaar oud is vaak al passé. En de prijs is eigenlijk wel een beetje hoog. Maar ja, hij blijft wel verdomde lekker…
Bij sommige wijnen die je proeft, kom je voor een dilemma. Esk Valley Rosé bijvoorbeeld. Heerlijke wijn, daar niet van. Maar de jaargang, die kan natuurlijk niet, een rosé van bijna anderhalf jaar oud is vaak al passé. En de prijs is eigenlijk wel een beetje hoog. Maar ja, hij blijft wel verdomde lekker…

Voor onze proeverij van de rosé’s van dit jaar zijn we streng geweest met de inzendingen. Er wordt zoveel rosé ingezonden, dat we de beoordelingen hebben beperkt tot de rosé van 2006, en in het geval van de Nieuwe Wereld zelfs van 2007. De reden is simpel: rosé moet jong en fris worden gedronken, eigenlijk binnen een jaar. En de beoordeling van vorig jaar doen we niet graag nog eens over. En zelfs bij deze strikte criteria hebben we nog een hele rits op de proeftafel staan. Dus officieel was de Esk Valley te oud voor onze proeverij. Maar dan konden we hem misschien aanbevelen in het rosé-artikel in De Telegraaf. Helaas, met zijn bijna € 15 werd hij als ‘te duur’ voor de lezers van deze krant uit de kolommen geschrapt. Zonde, maar niet geheel onlogisch. Wat nu? Hoe kunnen we deze heerlijke, romige en krachtige rosé, die barst van het fruit en veel diepte heeft, toch aanbevolen. Gelukkig, hij is geknipt voor de rubriek ‘Wijn van de Week’, waarin we heel bijzondere wijnen aanbevelen, die soms ook wel eens duur mogen zijn. Wat een rosé! Het laat zien dat Nieuw-Zeeland op dit gebied grote mogelijkheden heeft.

Vindt u hem ook te duur? Dan weten we het goed gemaakt: u komt naar Rosé aan Zee, want daar kunt u hem lekker proeven, in de zon op het Scheveningse strand, 9 of 10 juni. U kunt uzelf nu nog snel aanmelden. www.wijnpers.nl/rose

Esk Valley, Merlot/Malbec Rosé 2006, Hawkes Bay
Importeur: LFE, plm € 15, te koop bij de betere wijnhandel

Reageer op dit item