Klassiek Europa - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Klassiek Europa

‘KLASSIEK EUROPA’

The elegance in your glass

Zondag 22 oktober 2006, Palace Hotel – Noordwijk
12.00 uur – 18.00 uur

Op zondag 22 oktober organiseert Perswijn al weer voor de vierde keer deze toonaangevende proeverij van Europese wijnen. Nieuw is de locatie, het Palace Hotel, in het goed bereikbare Noordwijk.

Op dit evenement zullen de meeste wijnproducerende landen van Europa vertegenwoordigd zijn. De bezoekers kunnen kennismaken met zeer uiteenlopende wijnen van grote kwaliteit, want praktisch het hele gamma van de klassieke Europese wijnen treft men hier aan.

Tijdens deze proeverij kan men eigen wijn/spijscombinaties uitproberen en daar uitgebreid van genieten. Want naast wijn worden er ook diverse gastronomische specialiteiten aangeboden die in combinatie met de wijnen te proeven zijn.

Ook nu weer vinden er een aantal masterclasses en presentaties plaats waar ook de producenten bij aanwezig zullen zijn.

Daarnaast zullen er verschillende wedstrijden zijn, waar men als geïnteresseerde proever aan mee kan doen. De Beste Chardonnay en de Beste Merlot onder de € 10,00 zal -net als voorgaande jaren- worden gekozen. Ook treft men op verschillende proeftafels een zogenaamde ‘Mystery Wine’ aan. Perswijn zal de bezoekers uitdagen zijn of haar kennis te testen door het invullen van het daarbijbehorende vragenformulier.

Met het meedoen aan de ‘Mystery Wine’ kunt u een prachtige prijs winnen: Een vierdaagsverblijf in Italië! Deze prijs is ter beschikking gesteld door Cazebonne, waarvoor onze hartelijke dank! Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende link.

Het gastronomische aspect wordt door het Palace Hotel verzorgd. Zie hiervoor www.palacehotel.nl. Er worden speciale arrangementen samengesteld die afgestemd zijn op de proeverij, zodat de bezoeker optimaal kan genieten van de klassieke wijn/spijscombinatie.

Aansluitend verzorgt het Palace Hotel een viergangen diner in Brasserie & Lounge Circles. De kosten voor dit menu inclusief wijnen bedragen €59,50 per persoon. Voor informatie en boeken: neemt u dan gerust contact via het nummer 071-365 3010.

informatie DINER en arrangement

Meer informatie over deelnemers, wedstrijden en masterclasses wordt, zodra beschikbaar, geplaatst op www.wijnpers.nl/europa .

Reageer op dit item