Domaine la Réméjeanne, Les Chevrefeuilles 2003, Côtes-du-Rhône - Perswijn
Wijn van de week

Domaine la Réméjeanne, Les Chevrefeuilles 2003, Côtes-du-Rhône

Voor een wijndrinker is het niet altijd goed uit te maken wat hij kan verwachten van een fles Côtes du Rhône. Het kan een eenvoudige wijn zijn, zonder veel karakter of diepgang. Maar ook een bijzondere fles van een domein dat zijn best doet om iets heel goeds te maken. Het is één van de problemen waar het Franse systeem van de appellation contrôlée mee worstelt. Het is in theorie een garantie voor wijnen van een goede kwaliteit, maar in de praktijk kan het niet voorkomen dat er kaf tussen het koren zit. Maar wie een fles Réméjeanne koopt, zal in elk geval niet gauw teleurgesteld zijn.

Toch heeft ook de eigenaar van het Domaine la Réméjeanne, Remi Klein, een tijdje moeten zoeken naar de ideale wijn. In de beginjaren had hij de neiging om het zelfs té goed te willen doen. Zijn wijnen waren wel degelijk ook heel goed van kwaliteit, maar soms waren ze zo krachtig en overrijp, dat ze een te overweldigende indruk maakten en zelfs wat vermoeiend konden overkomen. Inmiddels heeft hij echter de balans in zijn wijnen gevonden. Dat heeft hij eens te meer bewezen met de jaargang 2003, die door zijn buitensporige warmte bij veel producenten juist heel alcoholische en krachtige wijnen heeft opgeleverd. Zo niet bij Réméjeanne, dat wijnen heeft geproduceerd met een prima balans en een opmerkelijk goed fruitgehalte. Met een gerust hart kunnen we zelfs de ‘gewone’ wijn van dit domein aanbevelen, die door het leven gaat onder de naam ‘Les Chevrefeuilles’, ofwel ‘kamperfoelie’. Het is een meer dan voortreffelijke Côtes du Rhône, mooi peperig, warm en kruidig, smaakvol en behoorlijk krachtig, met heerlijk sap en mooi zoet fruit.

Import: Pasteuning, € 6,95

www.pasteuning.nl

Reageer op dit item