Duitse Toppers bij Résidence - Perswijn
Nieuws

Duitse Toppers bij Résidence

Résidence Wijnen – en daarmee de winkels van De Gouden Ton groep – is sinds kort importeur van het wijngoed Heymann-Löwenstein. Beter laat dan nooit, want dit fabuleuze wijngoed in Winningen aan de Moezel schreeuwde al jaren om een importeur met enige impact op de Nederlandse markt. Reinhard Löwenstein en zijn echtgenote Cornelia Heymann waren in eigen persoon naar de Hoop op d’Swarte Walvis aan de Zaanse Schans gekomen om hun wijnen voor te stellen. Even snel op en neer, want de oogst stond net op punt van beginnen.
Résidence haalt nog meer Duitse toppers in huis

Résidence Wijnen – en daarmee de winkels van De Gouden Ton groep – is sinds kort importeur van het wijngoed Heymann-Löwenstein. Beter laat dan nooit, want dit fabuleuze wijngoed in Winningen aan de Moezel schreeuwde al jaren om een importeur met enige impact op de Nederlandse markt. Reinhard Löwenstein en zijn echtgenote Cornelia Heymann waren in eigen persoon naar de Hoop op d’Swarte Walvis aan de Zaanse Schans gekomen om hun wijnen voor te stellen. Even snel op en neer, want de oogst stond net op punt van beginnen.
De verwachtingen bij de bezoekers van de Résidenceproeverij (met in totaal 9 wijnproducenten en 2 distillateurs) waren kennelijk hoog gespannen, want de belangstelling voor de presentatie door Löwenstein van zijn jaargang 2004 en uitleg over zijn manier van werken was overweldigend. En terecht, want dit is een wijnproducent met een Verhaal (zie Perswijn 2006/1). Trefwoorden: terroir, leisteen, riesling, complexiteit, balans, subtiliteit, gelaagdheid…
Het slechte nieuws is dat alle 2004-wijnen die hij liet proeven inmiddels uitverkocht zijn. Het goede nieuws is dat Résidence van start gaat met de kersvers gebottelde jaargang 2005, een oogst van superlatieven. Het gaat daarbij om de volgende droge wijnen: Schieferterrassen, Hatzenport Kirchberg 1.Lage, Winningen Röttgen 1. Lage ‘Alte Reben’ (speciale selectie van zeer oude stokken, voor het eerst gebotteld van de oogst 2005), Winningen Uhlen Roth Lay 1. Lage. Edelzoet is vertegenwoordigd met Schieferterrassen Auslese en Winningen Uhlen Roth Lay Auslese Goldkapsel. Elk van deze wijnen is onvoorstelbaar fraai, met wellicht toch de Röttgen Alte Reben als officieuze primus inter pares, althans voor schrijver dezes.
Résidence maakt kennelijk serieus werk van de verdere uitbreiding van zijn Duitse portfolio – waar al grote namen als Haag, Loosen, Von Schubert en Dönnhoff inzaten – want het heeft behalve Heymann-Löwenstein recentelijk ook nog een ander eersteklas Duits wijngoed binnengehaald, te weten Hans Wirsching in Iphofen, Franken. Nog zo’n bedrijf dat momenteel in topvorm verkeert en waarvan je elke wijn rustig blind kan kopen.

René van Heusden

Reageer op dit item