Château de la Jaubertie 2011, Bergerac - Perswijn
Wijn van de week

Château de la Jaubertie 2011, Bergerac

Sinds Hugh Ryman, de volledig verfranste Engelse eigenaar van Château de la Jaubertie in de Bergerac tot rust is gekomen, na zijn avonturen als flying winemaker, kon hij zich goed concentreren op dit mooie domein. En dat was nodig ook, want het is helemaal niet gemakkelijk om in de Bergerac een goede boterham aan je wijnen te verdienen.


Ryman heeft de wijngaard herplant en het aantal stokken per hectare verhoogd tot 4500 à 5000, van groot belang voor de kwaliteit. 2011 is hier een geslaagde jaargang, in het algemeen beter dan in de Bordeaux. Deze rode wijn is een blend van wijnen van klassieke streekdruiven: 60% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc en 10% Malbec. Een klein deel van de wijn, zo’n 20%, ondergaat een korte rijping op Amerikaans eiken, waardoor hij een aangenaam, bijna onmerkbaar vleugje vanille krijgt.

Dit is ‘gewone’ Bergerac op zijn best, met aangenaam kersen en pruimen, lekker stevig en sappig in de smaak, goede zuren; een fijn glas rood.

Les Généreux, € 8,50

 

Reageer op dit item