Bodegas Valdesil, Montenovo, Godello 2011, Valdeorras - Perswijn
Wijn van de week

Bodegas Valdesil, Montenovo, Godello 2011, Valdeorras

Is godello de nieuwe ster van Noordwest-Spanje? Wie zal het zeggen. Het zal nog wel even duren tot de ster van dit moment, de albariñodruif, van zijn troon wordt gestoten.
Rías Baixas heeft met ‘zijn’ albariño een vrijwel onaantastbare positie. Maar dat leidt er ook toe dat er ruimte komt voor alternatieven, al is het maar omdat Rías Baixas tegenwoordig behoorlijk prijzig is. Godello vind je onder andere in het wat meer landinwaarts gelegen wijngebied Valdeorras. Het klimaat is er milder en de hellingen zijn er warmer dan aan de kust: perfecte omstandigheden voor godello. Hij is de afgelopen jaren vooral bekend geworden door de zachte, aromatische witte wijnen van het naburige Bierzo. Valdesil mag zich beroemen op het bezit van de oudste godellostokken ter wereld, maar deze Montenovo is de instapwijn en wordt gemaakt van jonge stokken.

Hij geurt aantrekkelijk, bloemig, met mooi wit fruit; de smaak is sappig, rond en verleidelijk, met heerlijke zuren, levendig, puur en fris.

Vojacek, € 9,95

Reageer op dit item