Château Maresque, Cuvée Thomas 2010, Gaillac - Perswijn
Wijn van de week

Château Maresque, Cuvée Thomas 2010, Gaillac

Je vraagt je soms af wat al die kleine importeurs bezielt om zich zo te specialiseren. Stuk voor stuk ploeteren ze het land door met een paar pallets wijn.


Neem Carlo van Lamsweerde. Hij verkoopt en promoot onalledaagse wijnen uit Cahors en Gaillac. En toch ga je hem, en die andere kleine importeurs, begrijpen na een slok van deze wijn. Hij handelt uit pure liefde voor lekkere wijnen en andere Franse lekkernijen, in zijn geval de heerlijke paarse knoflook uit dezelfde streek. Dat doet hij goed; hij loopt ook altijd breed te lachen als hij voor een van onze proefthema’s flessen komt brengen. Duidelijk iemand die van zijn werk houdt. Deze cuvée Thomas is ook weer zo’n heerlijke wijn. Een tikje eigenzinnig, maar dat zal Carlo zelf vast ook niet vreemd zijn. En wie de maker kent, de Nederlander Lucas Schutte, zal al helemaal niet verbaasd zijn.

Maar verder is de wijn heerlijk gelikt, met wat laurier en kruiden in de geur, vanille, kersen en bramen, maar ook lekker stevige zuren. Zeer smaakvol. Chapeau voor Carl’Eau/Carlo.

Carl’Eau, € 9,-

Reageer op dit item