De Martino, Chardonnay Legado Reserv a 2011, Limarí Valley - Perswijn
Wijn van de week

De Martino, Chardonnay Legado Reserv a 2011, Limarí Valley

De Martino is een bijzonder Chileens wijnbedrijf, waar nu de derde en vierde generatie De Martino aan het roer staan. Het beschikt over 300 hectare wijngaarden, waarbij de afgelopen jaren specifiek is gezocht naar de beste plek voor de aanplant van elke druif.
Er werden wijnen gemaakt van 350 verschillende locaties, alleen maar om de beste terroirs te selecteren. Voor deze Chardonnay koos de familie voor Limarí Valley, een van de nieuwe, noordelijker gelegen wijngebieden, direct aan de oceaan. Daardoor kan koele lucht gemakkelijk het dal instromen, zodat er een goede afkoeling van de druiven kan optreden. De wijngaard ligt op 25 kilometer van de Stille Oceaan. De druiven worden geoogst in de eerste week van maart.

De wijn rijpt elf maanden op oude vaten van Frans eiken en dat geeft deze Chardonnay zijn mooie rijkdom, zonder dat hij ook maar enigszins houterig wordt. Heerlijk zacht en rijp, met meloen, perzik, vanille, mooie frisheid, lekker smaakvol.

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 8,95

Reageer op dit item