Champagne aan Zee & Sprankelend - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Champagne aan Zee & Sprankelend

Op zondag 23 november 2003 organiseert Perswijn, het toonaangevende wijntijdschrift van Nederland, voor de tweede maal "Champagne aan Zee" in het Kurhaus te Scheveningen.
Nieuw dit jaar is de paralelmanifestatie "Sprankelend", met mousserende wijnen uit de gehele wereld. In aparte zalen zullen de Crémants, Cava’ s, Spumantes en andere mousserende wijnen geproefd kunnen worden.

Klik hier om u in te schrijven!

Op dit evenement zullen meer dan 80 wijnhuizen zeker 250 verschillende mousserende wijnen laten proeven. Champagne zal met 45 huizen het leeuwendeel voor zijn rekening nemen. De meeste prestigeuse huizen zullen vertegenwoordigd zijn. Een vergeleijking tussen verschillende mousserende wijnen is binnen een tiental meters te maken. Voor eenieder zal er genoeg keuze zijn een favoriete Champagne of mousserende wijn te vinden.

Naast de proeverijen in alle zalen van het Kurhaus zullen er ook een beperkt aantal Masterclasses gehouden worden. Voorinschrijving is hiervoor noodzakelijk. Extra informatie over de Masterclasses kunt u binnenkort op deze pagina vinden, evenals de inschrijving.
Ook zullen drie wedstrijden gestreden worden:
– De beste Champagne brut (non millisimée)
– De beste Champagne millisimée of prestigecuvée
– De beste moussernde wijn.

Het Kurhaus Hotel Scheveningen zal weer zorgdragen voor een mooie lunch en een spectakeldiner, natuurlijk begeleid met Champagne. Ook biedt Het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan.

Champagne aan Zee trok vorig jaar meer dan 800 bezoekers. Dit jaar verwachten wij er meer. Er zullen die dag totaal 3.000-4.000 flessen gekoeld liggen: een logistiek husarenstukje. Meer dan 60 mannen en vrouwen zullen alles doen om de dag tot een succes te maken.

Ook kunt u elk half uur de Mumm Champagne Clinic, gegeven door Frank Smulders volgen, verzorgd door het Maastrichts Centrum voor Wijn Educatie in samenwerking met Champagne Mumm.
Van 12 tot 16 uur verzorgt FRANK SMULDERS, directeur van het Maastrichts Centrum voor Wijn Educatie en Nederland’s enige Master of Wine, permanent korte workshops over Champagne. Deze workshop duurt steeds 20 minuten, waarin de volgende onderwerpen kort behandeld worden:
– de productie van Champagne (de ‘méthode champenoise / traditionelle’)
– de druivensoorten van Champagne (Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier)
– de classificatie en gebieden van Champagne
Met deze workshop krijgt u een stuk achtergrondinformatie over Champagne, die er toe zal bijdragen dat u Champagne nog beter kunt beoordelen en waarderen.
Tijdens de workshop worden er drie Champagnes van het huis Mumm geproefd, te weten de Mumm Cordon Rouge Brut s.a., de Mumm de Cramant Blanc de Blancs Grand Cru, en de Mumm Brut Rosé. Deze workshop is gratis voor bezoekers van Champagne aan Zee. U hoeft zich er niet voor in te schrijven.

De gegevens op een rijtje:

Locatie:Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen
Datum:Zondag 23 november 2003
Tijden:Proeverij 11:00 – 18:00
 Lunch 13:00 Diner 18:00
Kosten:€17,50 per persoon.
 Abonnees van Perswijn betalen €7,50
  3 gangen lunch met champagne: €49,50 per couvert

 5 gangen diner met champagne: €75,00 per couvert
 Kurhaus arrangementen vanaf €172,50. Details…

Reageer op dit item

nl Nederlands